Περιφέρεια Ιονίων και Δήμος Ζακύνθου δεν έχουν ορίσει εκπρόσωπο στην Επιτροπή Διαχείρισης του Ναυαγίου

Οι μόνοι δύο φορείς οι οποίοι δεν έχουν ορίσει ακόμα εκπρόσωπο στο 5μελές Δ.Σ. της επιτροπής διαχείρισης του Ναυαγίου είναι ο Δήμος Ζακύνθου και η Περιφέρεια Ιονίων.

Αντιθέτως το Επιμελητήριο Ζακύνθου και οι σύλλογοι Ξενοδόχων του νησιού έχουν ήδη εκλέξει και ορίσει τους εκπροσώπους τους, τους κ. Ν. Τσίπηρα και Γ.Τσουρουνάκη αντίστοιχα και μάλιστα εντός προθεσμίας, η οποία έληξε στις 15 του μήνα.

Η Περιφέρεια, αν και από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός φορέα του Ναυαγίου, το ταχύτερο δυνατό, όχι μόνο δεν έχει ορίσει τον εκπρόσωπό της, ο οποίος θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, αλλά δεν έχει προγραμματίσει καν Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστεί το πρόσωπο, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της Περιφερειακής αρχής στο ζήτημα.

Στον Δήμο Ζακύνθου ο δήμαρχος έσπευσε να ορίσει εαυτόν ως εκπρόσωπο, χωρίς όμως να ενημερώσει, πόσω δε μάλλον να ζητήσει την έγκριση του Δημοτικού συμβουλίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος, αίτημα το οποίο απέρριψε, κατόπιν εντολή του δημάρχου, ο πρόεδρος του οργάνου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με την απειλή της παραπομπής του προέδρου του Δ.Σ. για απείθεια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, απουσία των μελών της παράταξης Αρετάκη, στην οποία εξελέγη εκπρόσωπος ο κ. Α.Μαρινάκης.

Η απόφαση αυτή εστάλη αρμοδίως στην Αποκεντρωμένη και στο υπουργείο Τουρισμού, το οποίο και θα έχει την τελική απόφαση – αφού οι τοπικοί άρχοντες δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ούτε για αυτό – όταν και εφόσον αποφασίσει και η Περιφέρεια να ορίσει τον δικό της εκπρόσωπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος