“Κόπηκαν” από το ΚΤΕΟ 4 από τα επικίνδυνα οχήματα του Δήμου Ζακύνθου – Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Ακατάλληλα να κυκλοφορούν, πόσω δε μάλλον, να εργάζονται στην αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών, βρέθηκαν 4 οχήματα του του Δήμου και συγκεκριμένα 3 απορριμματοφόρα και ένα ρυμουλκούμενο.

Στα δελτία τεχνικού ελέγχου, που δημοσιεύει αποκλειστικά το ertnews.gr, καταγράφονται λεπτομερώς οι σοβαρές ελλείψεις των οχημάτων, που τα καθιστούν επικίνδυνα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που θα βρεθούν στον δρόμο τους.

Το πρώτο έγγραφο αφορά σε ρυμουλκούμενο το οποίο μεταφέρει καθημερινά 30 έως 50 τόνους απορριμμάτων, κάνοντας δεκάδες χιλιόμετρα, από τον χώρο εκφόρτωσης, λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου, στον χώρο διαχείρισης και δεματοποίησης στον Λίβα. όπως φαίνεται από το δελτίο ελέγχου, το συγκεκριμένο όχημα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στα λάστιχα, στις αναρτήσεις στην τρόμπα κ.λ.π.

Το συγκεκριμένο όχημα, όπως και τα άλλα τρία τα οποία η δημοτική αρχή έσπευσε να “περάσει” από το ΚΤΕΟ, μετά από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της ΕΡΤ (δείτε εδώ), έπρεπε να έχουν ελεγχθεί πολλούς μήνες πριν, τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2020, ακόμα και το 2018!

Ωστόσο, σύμφωνα και με τις καταγγελίες των εργαζομένων, κυκλοφορούσαν και έκαναν αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων κανονικά καθημερινά, παρά την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα τους.

Στα περισσότερα από αυτά διαπιστώθηκε το σοβαρότατο πρόβλημα που έχουν με τα φθαρμένα, κομμένα και παντελώς ακατάλληλα ελαστικά, ενώ όλα έχουν σειρά βλαβών οι οποίες χρήζουν άμεσης επισκευής, σε αναρτήσεις, άξονες, ψαλίδια, φώτα κ.λ.π.

Διαπιστώθηκαν επίσης πολλές διαρροές ακόμα και στο σύστημα διεύθυνσης αλλά και “μπαλώματα” σε αμάξωμα και καμπίνα, που όπως επισημαίνεται, “μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα”. Προφυλακτήρες και φανάρια είναι σπασμένα, δεν φωτίζουν σωστά, δεν έχουν λάμπες και δεν λειτουργούν. Κανένα από αυτά δεν έχει πυροσβεστήρες, φαρμακείο και τρίγωνο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι βλάβες πρέπει να αποκατασταθούν εντός ενός μήνα, αλλιώς το όχημα ακινητοποιείται. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η δημοτική αρχή, είχε σε λειτουργία τα επικίνδυνα αυτά οχήματα, παρανόμως και παράτυπα, καθώς ναι μεν τα περνούσε από το ΚΤΕΟ, ωστόσο δεν τα επισκεύαζε ποτέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ