ΠΙΝ: Τέσσερα νέα Κέντρα Κοινότητας στους νέους Δήμους στα Ιόνια Νησιά

Τέσσερα νέα Κέντρα Κοινότητας εντάχθηκαν στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 με απόφαση της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Πρόκειται για κοινωνικές δομές που δημιουργούνται στους τέσσερις νέους Δήμους της Περιφέρειας, δηλαδή τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας και τους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης Κεφαλονιάς.

Τα Κέντρα Κοινότητας έρχονται να προστεθούν στα ήδη λειτουργούντα των πέντε υφιστάμενων Δήμων.

Τα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτούνται για τρία χρόνια και αποτελούν σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του κάθε Δήμου. Προτεραιότητα δίνεται στις ευπαθείς ομάδες -όπως ΑμεΑ και Ρομά- ενώ παρέχεται ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες για την υποστήριξη, ενδυνάμωση κα ένταξή τους σε προγράμματα.

Ο προϋπολογισμός για την τριετή λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας είναι 112.320 ευρώ για καθένα από τα Κ.Κ. των Δήμων Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Σάμης Κεφαλονιάς, και 168.480 ευρώ για τον Δήμο Ληξουρίου όπου θα λειτουργήσει και Παράρτημα Ρομά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ένταξης των τεσσάρων έργων ανέρχεται σε 505.440 ευρώ. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος