ΠΙΝ για κατεδαφίσεις σεισμόπληκτων κτηρίων στην Παλλική: «Παραλείψεις» πρώην Περιφερειάρχη

Στην αντιμετώπιση και επίλυση του σοβαρού προβλήματος των κατεδαφίσεων και υποστυλώσεων σεισμοπλήκτων κτιρίων στην Παλλική Κεφαλονιάς, λόγω των σεισμών του 2014 προχωρά η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, μετά την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

«Για πολλοστή φορά, η Περιφερειακή Αρχή καλείται να διορθώσει σφάλματα και αστοχίες του παρελθόντος τα οποία απαιτούν εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες, εξαιτίας της έλλειψης πραγματικού ενδιαφέροντος που επέδειξε ο κ. Γαλιαστάτος (πρώην Περιφερειάρχης)» επισημαίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Δυστυχώς η παράλειψη των ενεργειών του πρώην Περιφερειάρχη για απαραίτητες διοικητικές ενέργειες όπως η μη έκδοση της απαραίτητης απόφασης δέσμευσης πιστώσεων είχε ως αποτέλεσμα να παρακωλύεται η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε ήδη ξεκινήσει και ειδικότερα η υπογραφή της Σύμβασης με τον προσωρινό ανάδοχο» αναφέρει η ΠΙΝ.

«Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων φρόντισε να θεραπεύσει τις παραλείψεις του κ. Γαλιατσάτου που στοίχισαν ένα χρόνο από την έναρξη των διαδικασιών κατεδάφισης, να εγγράψει και αξιοποιήσει τη διάθεση συνολικής πίστωσης δυο εκατομμυρίων εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (2.150.000,00€), από το Υπουργείο Ανάπτυξης ως επιχορήγηση στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης και ολοκληρώνοντας τις διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2021 να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις» προσθέτει.

Ακολούθως, η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, θα προχωρήσει στην άμεση σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Αργοστολίου, που αποτελεί εν προκειμένω τον καθολικό διάδοχο του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς ώστε να προχωρήσει για την εκτέλεση του έργου των κατεδαφίσεων και υποστυλώσεων σεισμοπλήκτων κτιρίων και καθαιρέσεων πάσης φύσεως λόγω των σεισμών του 2014, και εντός του Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις στην Παλλική.

Τέλος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευρισκόμενη σε άμεση έγγραφη επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που ζητήθηκε για την εκτέλεση της αρχικής προγραμματικής σύμβασης από την αρμόδια υπηρεσία του, όσον αφορά τις κατεδαφίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από την αρχική χρηματοδότηση των 460.000 ευρώ, εκδόθηκε η σχετική για τη διοικητική διαδικασία απόφαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος