ΠΙΝ: Εντυπωσιάστηκαν από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη οι Δανοί δημοσιογράφοι

Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Δανών δημοσιογράφων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Στοχευμένα προωθούνται τα νησιά ως τουριστικοί προορισμοί ειδικών πλεονεκτημάτων και ενδιαφερόντων, επισημαίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Σκανδιναβικών & Βαλτικών χωρών προέβη σε φιλοξενία (Fam trip) δημοσιογραφικής αποστολής δύο ατόμων αποτελούμενη από τους: α) Δημοσιογράφο κ. Jacob Cold και β) Φωτογράφο κ. Nattan Thumrin της μεγαλύτερης εφημερίδας στην Δανία της POLITIKEN ( https://politiken.dk/ ).

Στην Κεφαλονιά διέμειναν από 20 έως 25 Ιουνίου 2021, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό ο οποίος τους ενημέρωσε για θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ιστορικών διαδρομών των νησιών μας, ενδιαφερόντων των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων.

Συμφώνησαν να αρθρογραφήσουν σχετικά με τα θέματα αυτά και ιδιαίτερα για την ζωή του Λόρδου Βύρωνα. Για το λόγο αυτό επισκέφθηκαν τα Μεταξάτα και τη Λακύθρα, μέρη στα οποία έζησε ο Λόρδος Βύρωνας ενώ άντλησαν πολλές πληροφορίες από το Κοργιαλένιο Μουσείο στο Αργοστόλι.

Επίσης επισκέφθηκαν το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, τις παραλίες Μύρτου, Ξι, Σκάλας κ.α, όπου υπήρξε έντονος ενθουσιασμός από τη πλευρά τους για τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και την ποικιλία τους.

Στην Ιθάκη φιλοξενήθηκαν από 25 έως και 30 Ιουνίου 2021 και με τη συνοδεία του Επάρχου Ιθάκης, Αθανάσιου Λιβιτσάνη, περιόδευσαν, φωτογράφησαν και ενημερώθηκαν για όλα τα σημαντικά σημεία και θέσεις του νησιού, στο Βαθύ, το Περαχώρι, τον Σταυρό, το Κιόνι, την Ανωγή, την Εξωγή, τον Πλατρειθιά, τη Λεύκη και το μοναστήρι των Καθαρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός δηλώνει “Είναι πολύ σημαντικό το τουριστικό άνοιγμα στην Δανία, μια χώρα έξι εκατομμυρίων κατοίκων με υψηλό βιοτικό επίπεδο και με ενδιαφέροντα εναλλακτικού περιβαλλοντικού και πολιτιστικού τουρισμού”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ