Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων: Στήριξη αιτημάτων εργαζομένων στον τουρισμό

Την συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και στην συνεχή αναβάθμιση του ως πολύτιμο κεφάλαιο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στα Ιόνια Νησιά επανέλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συζητώντας το θέμα “Μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό, που πλήττονται από την υγειονομική κρίση” που εισήγαγε η παράταξη της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ” στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το ψήφισμα, όπως συνδιαμορφώθηκε από τις παρατάξεις “Ιόνιο Δυνατά – Κάθε νησί ψηλά”, “Ιόνιος Συμμαχία” και “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” έχει ως ακολούθως:

“Αντιλαμβανόμενοι τις πολλαπλές επιπτώσεις, σε οικονομικό, οικογενειακό, υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο, που έχει επιφέρει η πανδημία στους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να συνεχισθούν τα μέτρα στήριξης:

Στον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων, βάσει των οποίων ικανοποιείται η συνθήκη της εποχικότητας, ως προαπαιτούμενο για την υπαγωγή στα μέτρα ενίσχυσης όλων των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση.

Να διασφαλιστεί η έκτακτη αποζημίωση και τους εργαζόμενους που δεν υφίσταται υποχρέωση επαναπρόσληψης, συμπλήρωση των διατάξεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ώστε να μην εξαιρούνται όσοι με τα σημερινά δεδομένα δεν ικανοποιούν το κριτήριο της εποχικότητας.

Παροχή voucher δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ για τα παιδιά των εργαζομένων του τουρισμού κυρίως κατά την τουριστική περίοδο που πλήττονται από την πανδημία.

Αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων και των υποχρεώσεων προς το δημόσιο (στεγαστικά/καταναλωτικά δάνεια, ΕΝΦΙΑ), και ταυτόχρονα αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος για αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων.

Διασφάλιση του επιδόματος ανεργίας για το διάστημα που μένουν εκτός αναστολής.

Κατοχύρωση επιδόματος ανεργίας, για τους νεοεισερχόμενους, με την προσκόμιση οριζόντια των 50 ενσήμων, χωρίς πρόσθετη απαίτηση.

Προτεραιότητα εμβολιασμού στους εργαζόμενους σε όλους τους τουριστικούς κλάδους και συνεχή tests, στους χώρους εργασίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την συμπαράσταση του στα αιτήματα των εργαζομένων και στην συνεχή αναβάθμιση του ως πολύτιμο κεφάλαιο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος