Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: «Με το βλέμμα σταθερά στην Ενεργειακή Μετάβαση»

Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην «επόμενη μέρα», η οποία δε μπορεί παρά να περιλαμβάνει μια πράσινη και ενεργειακά βιώσιμη ανάπτυξη, που θα έχει τον άνθρωπο και το περιβάλλον ως επίκεντρό της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως επισημαίνει σχετικά, διοργανώνει, για πρώτη φορά, διαδικτυακή εκδήλωση, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με θέμα της: «Ο Θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην πορεία για την Ενεργειακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 14:30 μέσω της πλατφόρμας Zoom, στο πλαίσιο του έργου «Ενισχύοντας τις δυνατότητες των τοπικών αρχών να συμμετέχουν σε Ενεργειακές Κοινότητες-ENCREMENCO» και απευθύνεται σε στελέχη ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η απόκτηση τεχνογνωσίας από το προσωπικό των τοπικών αρχών σχετικά με τις Ενεργειακές Κοινότητες και ειδικότερα το θεσμικό πλαίσιο, τα μέτρα στήριξης, τον ενεργειακό συμψηφισμό και τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναφέρει πως δίνει μεγάλο βάρος στην προστασία του ενεργειακού περιβάλλοντος και στις βιοκλιματικές αναβαθμίσεις, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου.

Τέλος, στη διαδικτυακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος