Ο βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης για επαναλειτουργία σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης

Την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να εγκρίνει την προσωρινή και ασφαλή λειτουργία των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης και να επιταχύνει την ολοκλήρωση των μελετών και εργασιών που απαιτούνται προκειμένου να αδειοδοτηθούν οριστικά, μετά τους σεισμούς στην Κεφαλονιά το 2014, ανακοίνωσε ο βουλευτής του νομού, Παναγής Καππάτος.

Σύμφωνα με τον κ. Καππάτο, την Τρίτη, 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με αντικείμενο την επαναλειτουργία των Σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης, και σήμερα ενημερώθηκε για την εν λόγω απόφαση.

«Μία από τις πλέον δυσάρεστες επιπτώσεις των σεισμικών δονήσεων που έπληξαν το τόπο μας το 2014 αφορά στην υποχρέωση τα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης να υποβληθούν σε διαδικασία ελέγχου και αδειοδότησης, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν είχε πραγματοποιηθεί!
Με αφορμή την κατάθεση στην Αρχή Διαφάνειας το πρώτο εξάμηνο του 2020, 20 επώνυμων καταγγελιών, τα σπήλαια σφραγίστηκαν κατόπιν απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας και με εντολή Εισαγγελέα. Μόνη, επομένως, δίοδος επαναλειτουργίας τους ήταν η αδειοδότησή τους άμεσα ώστε να παραδοθούν ανοικτά, νόμιμα και κυρίως ασφαλή.
Αναφορικά, τώρα, με όσους επέμεναν, ακόμη και τη τελευταία στιγμή, στην λειτουργία των σπηλαίων με μη σύννομο τρόπο ή στον ισχυρισμό ότι δεν διέκοψα την διαδικασία του ΚΑΣ, όπως γινόταν τα τελευταία επτά χρόνια (από το 2014 και μετά)τους αφήνω στη κρίση των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκη»
επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Καππάτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ