Ο Θ. Γαλιατσάτος για αποτροπή βακτηρίου ξυλέλλας

Ομάδα εργασίας με τον τίτλο “φραγμός στην ξυλέλλα” συνέστησε με απόφασή του (12/7/2017) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΠΙΝ, ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε αυτή την απόφαση λόγω της άμεσης ανάγκης αποτροπής εισόδου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων του φυτοπαθογόνου βακτηρίου ξυλέλλα. Η ομάδα εργασίας θα εκτιμήσει την υφιστάμενη κατάσταση και θα προτείνει δράσεις και λύσεις για την προστασία του φυτικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους:
1. Ιωάννη Φοντάνα, Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας
2. Σταμάτιο Γκίνη, αναπληρωτή Προϊστάμενο Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΙΝ
3. Δρ. Μπουχάγιερ Παύλο, επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
4. Παναγιωτάτο – Τζάκη Γεράσιμο, Επιστημονικό Συνεργάτη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
5. Γιατρά Παναγιώτη, γεωπόνο, Προϊστάμενο Τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.
6. Θεοτοκάτο Σπύρο, Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας.

Η ομάδα εργασίας θα αναλύσει τα δεδομένα και την υφιστάμενη κατάσταση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και θα προτείνει τις επιβεβλημένες ενέργειες και δράσεις της ΠΙΝ, τη συνεργασία που πρέπει να αναπτυχθεί με άλλους δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και με ιδιώτες εμπλεκόμενους (φυτώρια – μεταφορικές εταιρείες) και τέλος με τα Επιστημονικά Ιδρύματα της περιοχής και της χώρας. Θα καθορίσει επίσης χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων και δράσεων.

Η ομάδα εργασίας “φραγμός στην ξυλέλλα” θα παραδώσει το πόρισμά της μέχρι την 15/9/2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος