Ο Ν. Ζαράνης για διαχείριση σκουπιδιών

«Ακούγοντας κάποιες δηλώσεις του προέδρου του ΦοΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό σας ενημερώνουμε από τον σύλλογο ‘’Βραχιώνας’’ ότι είναι προαπαιτούμενο η εγκατάσταση της μονάδας στον ‘’Λίβα’’ σε κατάλληλο κλειστό χώρο, σύμφωνα με την ΑΕΠΟ 2012 και την ΜΠΕ, η οποία δεν τροποποιήθηκε (το “κτιριακό”) με την ΑΕΠΟ 2017. Η μονάδα θα πρέπει να είναι στεγασμένη και για την μεταβατική και για την οριστική λύση αφού έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μάλιστα γίνεται και ιδιαίτερη μνεία για την εκπομπή των οσμών», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο τεχνικός σύμβουλος του εν λόγω συλλόγου Νίκος Ζαράνης.

Επίσης, ο κ.Ζαράνης, αναφέρει τα εξής:
«Β)ΈΡΓΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ
2. Κατά τη λειτουργία της Μονάδας να τηρούνται οι παρακάτω επιλογές σχεδιασμού:
2.1. Όλες οι διαδικασίες μηχανικής διαλογής να γίνονται σε κλειστό χώρο, εξοπλισμένο με κατάλληλο σύστημα εξαερισμού, αποκονίωσης και απόσμησης.
2.2. Όλες οι εσωτερικές μεταφορές υλικών εντός της Μονάδας να πραγματοποιούνται μηχανικά, χωρίς τη χρήση οχημάτων ή φορτωτών, πλην του τμήματος υποδοχής και της μεταφοράς των αχρήστων στο ΧΥΤΥ.
2.3. Οι κύριες διεργασίες της Μονάδας να είναι αυτοματοποιημένες με σκοπό τη μέγιστη λειτουργικότητα και τη δυνατότητα ελέγχου από σύστημα αυτοματισμών συνδεδεμένο με Η/Υ.
………..
2.7. Ο χώρος υποδοχής των απορριμμάτων να είναι κλειστός, αλλά να εξαερίζεται ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα απορρίμματα θα βρίσκονται υπό αερόβιες συνθήκες ώστε να αποφεύγονται σηπτικές καταστάσεις και να διαθέτει σύστημα αποκονίωσης για την αντιμετώπιση της σκόνης».

Να σημειωθεί πως η αναφορά σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δεν αφορά στην ΕΡΤ Ζακύνθου, στην οποία, μάλιστα, σήμερα το πρωί, ο κ.Ζαράνης, παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, με αφορμή την πρόσφατη αυτοψία με εντολή του Δασαρχείου του νησιού, στον δασικό δρόμο πρόσβασης στον «Λίβα», όπου και προκύπτει ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας του έργου ΜΕΑ-ΧΥΤΥ και με τον Σύλλογο να έχει κινηθεί νομικά, ζητώντας την ανάκληση του πρωτοκόλλου εγκατάστασης στην περιοχή.

Ο Ν. Ζαράνης για διαχείριση σκουπιδιών

Ο Ν. Ζαράνης για διαχείριση σκουπιδιών

Ο Ν. Ζαράνης για διαχείριση σκουπιδιών

Ο Ν. Ζαράνης για διαχείριση σκουπιδιώνΤο φωτογραφικό υλικό είναι από την αυτοψία στον «Λίβα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος