ertnews.gr

Ο Κ. Αρζόγλου για το «Πώς να απαγάγετε έναν τραπεζίτη»

15/11 15:35
Ο Κ. Αρζόγλου για το «Πώς να απαγάγετε έναν τραπεζίτη»

Το έργο του Armando Nascimento Rosa «Πώς να απαγάγετε έναν τραπεζίτη» με τον Κώστα Αρζόγλου θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στo δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» με ώρα έναρξης στις 21.00, στο πλαίσιο του «1ου Μουσικόθεατρικού φεστιβάλ Κεφαλλονιάς», το οποίο είναι αφιερωμένο στο Σπύρο Ευαγγελάτο, σε συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) με την εταιρία «Όψεις Πολιτισμού».

Για το θεατρικό αυτό έργο, που ανεβαίνει από τον Κώστα Αρζόγλου, με ήρωες έναν τραπεζίτη, ρόλο που ερμηνεύει ο ίδιος, τη δικηγόρο του και δύο απελπισμένους δανειολήπτες, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο γνωστός και αξιόλογος ηθοποιός, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι γραμμένο στο ζενίθ της Πορτογαλικής κρίσης, από τον σημαντικότερο σύγχρονο Πορτογάλο θεατρικό συγγραφέα (Armando Nascimento Rosa), ο οποίος περιγράφει με σπάνια ακρίβεια την εμπειρία των τελευταίων χρόνων για εκατομμύρια ανθρώπους κατά μήκος και πλάτος της ‘’πολιτισμένης’’ Δύσης».

Επίσης, πρόσθεσε πως «το συγκεκριμένο θεατρικό, είναι δραματικά επίκαιρο και φέρνει στο μυαλό όλων την Ελληνική κρίση», ενώ ανέφερε και τους υπόλοιπους συντελεστές, όπως “η Στέλλα Παπαδημητρίου στον ιδιαίτερο ρόλο της δικηγόρου του τραπεζίτη, του οποίου γνωρίζει όλα του τα μυστικά, ενώ τους δύο απαγωγείς ερμηνεύουν ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Χάρης Μαυρουδής και την μετάφραση του κειμένου από τα Πορτογαλικά έχει κάνει η Κατερίνα Χαλκίδου”.

Η υπόθεση με μια ματιά:
Δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου οργανώνουν και εκτελούν την απαγωγή του μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα και της δικηγόρου του. Σκοπός τους είναι να αποσπάσουν λύτρα ώστε ο ένας να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την θεραπεία του άρρωστου παιδιού του και ο άλλος να πληρώσει τα έξοδα για τις σπουδές του δικού του.
Η εξέλιξη της δράσης αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και των στελεχών του που λειτουργεί ως αόρατη «κυβέρνηση» στις χώρες του Νότου που τελούν υπό επιτροπεία.

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων). Σημείο προπώλησης: Ταμείο Θεάτρου «Ο Κέφαλος».
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218-9

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας
φωτο: e-stage.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version