Μνημόνιο Συνεργασίας Π.Ι.Ν με Δήμο Ζακύνθου για το Film Office Islands

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικων παραγωγών -Film Office- της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο λειτουργεί με βάση την Κέρκυρα.

«Με αυτόν τον τρόπο η συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους γίνεται συγκεκριμένη, για την από κοινού προσέλκυση, εξυπηρέτηση και διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών στη Ζάκυνθο» επισημαίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Στόχος, από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι να δημιουργηθεί και Τοπικό Γραφείο Film Office στη Ζάκυνθο, για την αποτελεσματική συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου για την ενίσχυση της τοπικής ελκυστικότητας, καθώς και της προβολής της Ζακύνθου, μέσω της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, newmedia) από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση ενός οπτικοακουστικού έργου» προσθέτει η ΠΙΝ.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας Film Office στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς ο κλάδος των κινηματογραφικών και ευρύτερα των οπτικοακουστικών δραστηριοτήτων αποτελεί έναν δυναμικό τομέα της παγκόσμιας οικονομίας και την πεποίθησή της ότι τα Ιόνια Νησιά μπορούν να αποτελούν τόπους έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρέστησαν ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος και Οικονομικών & θεμάτων Πολιτισμού Αικατερίνη Μοθωναίου και ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος