Η ΠΙΝ για επιδότηση ηλεκτροδότησης αγροτικών-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αγροτών-κτηνοτρόφων της επικράτειάς της και με σκοπό την αναβάθμιση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της προέβη στην κατάρτιση Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

“Η Περιφερειακή Αρχή κάνει ουσιαστικά βήματα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός θα δώσει μία αξιοπρεπή διαχείριση στους αγρότες μας και θα αναβαθμίσει τα παραγόμενα προϊόντα της περιφέρειας μας. Προσκαλώ τους ενδιαφερόμενους αγρότες μας απ όλα τα νησιά μας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων μας” τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν οι επαγγελματίες αγρότες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν:
•Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
•Θερμοκήπια
•Σημεία υδροληψιών (πηγάδια, γεωτρήσεις, κλπ.)

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του προγράμματος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας, αφού υπεβλήθησαν 60 περίπου αιτήσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η υλοποίηση του προγράμματος είναι σε εξέλιξη και οι αιτήσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία από τον ΔΕΔΔΗΕ για να προϋπολογίσει το κόστος της επέκτασης του δικτύου. Το πρόγραμμα με επιδότηση αφορά στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων σε χαμηλή τάση και υλοποιείται με ίδια συμμετοχή που καταβάλλεται στον ΔΕΔΔΗΕ.

Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου και την ένταξη των ώριμων αιτήσεων θα ακολουθήσει νέος κύκλος όπου θα υπάρξει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας.

Φωτο:ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος