Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον ΧΥΤΑ Παλοστής Κεφαλονιάς

Τον χώρο επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων Κεφαλονιάς στο ΧΥΤΑ της Παλοστής επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, παρουσία των Δημάρχων Σάμης Γεράσιμου Μονιά, Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δήμου Αργοστολίου Σπύρο Σαμούρη ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και του εκπροσώπου της εταιρείας “Μεσόγειος Α.Ε.” Γιάννη Αλεξόπουλου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έγινε αυτοψία και συζήτηση:
•για τον προγραμματισμό και τρόπο επίλυσης των συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων της Μονάδας που καλείται να διαχειριστεί ο περιφερειακός ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, πολλά από τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης
•για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης, από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ, στις εγκαταστάσεις του χώρου επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων,
•για τις οικονομικές υποχρεώσεις των Δήμων έναντι της διαχείρισης στερεών αποβλήτων,
•για την επαναλειτουργία βιολογικού καθαρισμού στον χώρο
•για τις διαδικασίες της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό από τον οποίο θα προκύψει και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) τον οποίο θα σχεδιάσει ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Συζητήθηκε, επίσης, η επίλυση διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τους Δήμους όπως:
η διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων,
η ενίσχυση της ανακύκλωσης υλικών,
η προμήθεια εξοπλισμού για τη διαχείριση των αποβλήτων
καθώς και άλλα ζητήματα καθημερινότητας των Δήμων σχετικών με την καθαριότητα.

Στην συνάντηση εργασίας και αυτοψίας συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού και μέλος του ΔΣ του περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων Αικατερίνη Μοθωναίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταυρος Τραυλός και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του περιφερειακού Φορέα Θεόδωρος Κάρδαρης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ