ertnews.gr

Η Ένωση Γονέων μαθητών Ζακύνθου για επαναλειτουργία σχολείων

08/01 12:37
Η Ένωση Γονέων μαθητών Ζακύνθου για επαναλειτουργία σχολείων

Áãéáóìüò ãéá ôçí íÝá ó÷ïëéêÞ ÷ñïíéÜ óôãìéüôõðá áðü ôï 6ï Äçìïôéêü ó÷ïëåßï óôï Ìåíßäé,ÄåõôÝñá 11 Óåðôåìâñßïõ 2017 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Η Ένωση Γονέων μαθητών Ζακύνθου με επιστολή της στον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ν. Σπίνο, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων ζητά να εξασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Ειδικότερα, Η Ένωση Γονέων των μαθητών Ζακύνθου, επισημαίνει τα εξής:
“Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματοποίηση testcovid 19.Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για εκπαιδευτικούς καθώς και για όλο το προσωπικό που απασχολείται στα σχολεία (καθαρίστριες, κυλικείο) αλλά και τους οδηγούς των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές.
-Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία και να χορηγηθούν μάσκες προστασίας που δεν υπάρχουν ακόμη.
-Να προμηθευτούν όλα τα σχολεία ανέπαφα θερμόμετρα.
-Να υπάρξει διαφοροποίηση στις ώρες προσέλευσης κι αναχώρησης των μαθητών καθώς και να αξιοποιηθεί η χρήση 2ης πόρτας εισόδου – εξόδου του σχολικού κτηρίου.
-Να εξασφαλιστεί η σωστή προσέγγιση του σχολείου από τους γονείς, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις, κατά την ώρα αναχώρησης των μαθητών.
-Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με αυστηρότητα από όλους (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς) με προσωπική ευθύνη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version