Για αδιαφορία απέναντι στην ασφάλεια των μαθητών κατηγορεί τον Δήμο Ζακύνθου η Ένωση Γονέων

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ζακύνθου, με μεγαλύτερο αυτό της αποκόλλησης της στέγης του 2ου Γυμνασίου την περασμένη Παρασκευή, ζητούν με επιστολή τους οι γονείς των μαθητών του νησιού.

Αναφερόμενοι στο συγκεκριμένο περιστατικό, κάνουν λόγο για  ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο που προκάλεσε καταστροφές και “που από «τύχη» δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές λόγω της διεύθυνσης του ανέμου που ήταν αντίθετη προς τον προαύλιο χώρο των σχολείων.”

Οι γονείς των μαθητών του νησιού, κατηγορούν την δημοτική αρχή για αδιαφορία, τονίζοντας ότι τόσο ο Δήμαρχος, Ν. Αρετάκης, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ν. Σπίνος είχαν ενημερωθεί για την επικινδυνότητα της κατασκευής της σκεπής με πολλαπλά έγγραφα από τον Διευθυντή αλλά και το Σύλλογο Γονέων του 2ου Γυμνασίου, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους.

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου:

«Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου για άλλη μια φορά παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία όσα συμβαίνουν στον χώρο της Εκπαίδευσης στην Ζάκυνθο.
Την Παρασκευή 26/11/2021 και ώρα 10.00 πμ μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι της περιοχής έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου και εξαιρετικά επικίνδυνου φαινομένου, το «ξήλωμα» της σκεπής του Γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα των 2ου και 3ου Γυμνασίων της πόλης και η πτώση της στον πλαϊνό δρόμο, προκαλώντας τις καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, κ.α. που όλοι αργότερα, μάθαμε. Καταστροφές που από «τύχη» δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές λόγω της διεύθυνσης του ανέμου που ήταν αντίθετη προς τον προαύλιο χώρο των σχολείων.
Ο Δήμαρχος κος Αρετάκης Ν., ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Σπίνος Ν., καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί για την επικινδυνότητα της κατασκευής της σκεπής με πολλαπλά έγγραφα από τον Διευθυντή αλλά και το Σύλλογο Γονέων του 2ου Γυμνασίου, χωρίς καμία ανταπόκριση, χωρίς καμία παρέμβαση.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών δεν υλοποιούνται ποτέ και δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις και γεγονότα που συμβαίνουν στα σχολεία και, κυριολεκτικά επικαλούμαστε την τύχη μας, κάθε φορά που κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.
-Τα περισσότερα σχολικά κτήρια στερούνται οικοδομικής άδειας ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να υπαχθούν στον νόμου περί αυθαιρέτων
– Όλα τα σχολικά κτήρια χρειάζονται μελέτη και πιστοποιητικό πυρασφάλειας
– Όλα τα σχολικά κτήρια χρειάζονται Υπεύθυνη Δήλωση εγκαταστάτη για την ηλεκτρολογική τους εγκατάσταση
– Όλα τα σχολικά κτήρια πρέπει να ελεγχθούν για την αντικεραυνική τους προστασία
Τα αιτήματα για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια (επικίνδυνες σκεπές και σκάλες, τζάμια, παράθυρα, διαρροή ρεύματος,. Πλημμύρες κ.α.) αποστέλλονται στον Δήμο Ζακύνθου από τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων ξανά και ξανά χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.
Παρεμβάσεις που αφορούν την προστασία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων που καλούνται να βρίσκονται σε αυτά τα επικίνδυνα κτήρια και οι υπεύθυνοι απλά, να αδιαφορούν.
Για όλα αυτά ΖΗΤΑΜΕ (πάλι και για 3η φορά) την άμεση σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα ενημερωθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό των απαραίτητων ενεργειών έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα σοβαρότατα ζητήματα στα σχολικά κτήρια αλλά όσα θα προκύψουν στη συνέχεια».

Ακούστε τι είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ζακύνθου ο πρόεδρος του Συλλόγου. Δ. Γεωργάνος

https://soundcloud.com/user-479104198-693007653/2021-12-02a?si=e85bf3eff4244b929f9b175f2e6e3a35

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος