ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 5-2-2018

-Θύελλα διαμαρτυριών και κύμα συμπαράστασης από τους συνδικαλιστικούς φορείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού-και όχι μόνο-έχει προκαλέσει η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να αναθέσει την άσκηση παράλληλων καθηκόντων σε υπηρεσία της ΠΕ Κεφαλονιάς, σε υπάλληλο της ΠΕ Ζακύνθου.
Οι σύλλογοι υπαλλήλων ΠΕ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς προχώρησαν σε κατάληψη και γενικές συνελεύσεις για την περαιτέρω στάση τους, ενώ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ζάκυνθο με τους εκπροσώπους του συλλόγου υπαλλήλων να δηλώνουν στην τοπική ΕΡΤ πως θα συνεχίσουν με άλλες μορφές αγώνα, προσφεύγοντας και στην δικαιοσύνη.
Μάλιστα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την απόφαση του Περιφερειάρχη που πρώτος θέτει σε εφαρμογή το επίμαχο άρθρο 91, επισημαίνοντας ότι αποτελεί κοινό αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων η άμεση ανάκληση της απόφασης και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών σε όλες τις ΠΕ στα Ιόνια νησιά, δεδομένου πως είναι σημαντική η μείωση του προσωπικού.
Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την συγκεκριμένη απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων, τονίζοντας πως «επί της ουσίας η εργαζόμενη υποχρεώνεται να μετακινείται εκτός νομού για να καλύψει ανάγκες του όμορου νησιού και μάλιστα χωρίς κάλυψη εξόδων μεταφοράς και διαμονής. Επιπλέον, δεν λαμβάνεται καν υπόψη το γεγονός ότι η εργαζόμενη είναι μητέρα δύο μικρών ανήλικων παιδιών».

-Συνεδριάζει με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Λευκάδας το ΠΣΙΝ. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, εκ των οποίων και αυτά που θέτει η ΛΑΣΥ ΙΝ, είναι η απόφαση του Περιφερειάρχη για ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε υπάλληλο της ΠΕ Ζακύνθου σε υπηρεσία της ΠΕ Κεφαλονιάς, η συνένωση Ιονίου Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, η γενικευμένη απληρωσιά των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ζακύνθου από την εργοδοσία, η πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς 2014-2015 στις δημόσιες υποδομές σε Κεφαλονιά – Ιθάκη – Λευκάδα και τα προβλήματα Δασικών χαρτών στα Επτάνησα.

-H Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου στην ομιλία της στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακύνθου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Palatino στις 2 Φεβρουαρίου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Με τη βοήθεια και την συνεργασία όλων, της Πολιτείας, των φορέων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, μπορούμε να βάλουμε τον τουρισμό της Ζακύνθου σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα μας ως τουριστικού προορισμού και οργανώνοντας και αναπροσαρμόζοντας την στρατηγική μας για τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού μοντέλου, που θα στηρίξει τον τουρισμό και το νησί μας και θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη του».

-Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς υπό τον Δήμαρχο Αλέξαδρο Παρίση, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Λαμπρίδη, η προγραμματισμένη σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν στα λιμάνια του νομού και άλλα θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ειδικότερα: Μaster Plan Αργοστόλι – Ληξούρι, Master Plan Πόρου, επέκταση χερσαίας ζώνης λιμένος στα Λεγατάτα, έργα που αφορούν συνολικά τον εξοπλισμό ISPS και γραφειοκρατικά θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο κ. Λαμπρίδης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει σε ό,τι του ζητηθεί, ενώ όπως τόνισε η Κεφαλονιά είναι περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος και οι δυνατότητες ανάπτυξης των λιμένων της είναι τεράστιες.

-Πέντε νέα σημαντικά έργα για την συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου των δήμων, Ιθάκης, Μεγανησίου, Παξών-Αντιπάξων, Λευκάδας και Ζακύνθου, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει έμπρακτα τους μεγάλους, αλλά ιδιαίτερα και τους μικρούς δήμους μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.

-Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ», με προϋπολογισμό 141.300 € με ΦΠΑ, ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας.

-Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη είχε ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιώργου Λύχνου και του Βουλευτή Κέρκυρας, Κώστα Παυλίδη. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα θέματα της έλλειψης προσωπικού, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της οικονομικής ενίσχυσης του δήμου Παξών-όπου και υπήρξε διαβεβαίωση του Υπουργού για άμεση εξέταση του αιτήματος-για έργα αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

-Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας- Ιθάκης ενημερώνει ότι τρία στα τέσσερα δείγματα μελιού παγκοσμίως βρέθηκαν να περιέχουν νέο -κοτινοειδή φυτοφάρμακα, αν και σε ποσότητες εντός των ορίων ασφαλείας για την ανθρώπινη διατροφή. «Η νέα διεθνής επιστημονική έρευνα βρήκε ότι στο 1/3 των μελιών (34%) η ποσότητα των φυτοφαρμάκων είναι αρκετή για να βλάψει τις μέλισσες», επισημαίνει.

-Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Κεφαλονιάς, ενημερώνει ότι, το ΚΕΚ IRIS, θα υλοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης για την ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. Μετά την διενέργεια των εξετάσεων οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Τηλ.:26710-94254 κ.Χαρά Μοσχοπούλου.

-Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Κεφαλονιάς, ενημερώνει ότι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, στους οποίους έχει κατανεμηθεί δημόσια ή δημοτική βοσκήσιμη γαία, υποχρεούνται, στην πληρωμή του οφειλόμενου μισθώματος. Οι οφειλές που προκύπτουν, από την κατανομή του έτους 2016 καθώς και την κατανομή του έτους 2017, καταβάλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες:
-Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κεφαλoνιάς
τηλ.: 2671360575/576
-Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κεφαλονιάς
τηλ.: 2671361024.

-Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει μια και μοναδική παράσταση στη Ζάκυνθο, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του μουσικού γυμνασίου, με το έργο του Jean Giraudoux Η Τρελή του Σαγιό σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Διοργάνωση Λέσχη «Γέρανος». Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Για αποφυγή τυχόν προβλημάτων στην προσέλευση του κοινού, θα γίνονται για κρατήσεις θέσεων στα τηλ.: 6976 465137 και 6983 343201.

-Το Πολιτιστικό Σωματείο “ΥΑΚΙΝΘΗ”, σε συνεργασία με το Σύλλογο των απανταχού αποδήμων Ζακυνθίων “Ανδρέας Κάλβος” και τη ΧΕΝ Ζακύνθου, συνδιοργανώνει το “Χορό του πρασίνου” την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 9μμ στο Λουμπαρδιανό Καζίνο (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακυνθίων – άνωθεν “Κόκκινου Βράχου”). Θα υπάρχει λαϊκή ορχήστρα με ένα καθαρά Ζακυνθινό Καρναβαλικό Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη.

-Η φιλαρμονική ΔΕ Αρτεμισίων Δήμου Ζακύνθου δέχεται νέες εγγραφές νέων μελών για το 2018. Μπορούν να γραφτούν παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών, ενώ τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται στο παλιό δημοτικό σχολείο των Λαγκαδακιων. Για περισσότερες πληροφορίες στο 6973 -704011.

-Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού 2018 λειτουργεί τα εξής τμήματα:
Αθλητισμός και Γυναίκα στο Αργοστόλι, από Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00-19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» & Σάββατο πρωί, μία ώρα, κατόπιν συνεννοήσεως με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Λουκάτου Άννα.
Επίσης, πρωινό τμήμα στο Αργοστόλι, κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 12.00 – 1.00μμ, με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Βασιλάτου Ανδριάννα.
Αθλητισμός ενηλίκων (ΚΑΠΗ) στο Αργοστόλι, από Δευτέρα έως Παρασκευή 15.30-16.30μμ
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»,26710-25600.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος