Ερώτηση Βουλευτών ΚΚΕ για επίδομα ανεργίας και τη λειτουργία του ΟΑΕΔ Ζακύνθου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Καραθανασόπουλος Νίκος και Παπαναστάσης Νίκος.

Αναλυτικότερα αναφέρουν ότι: «Μεγάλος αριθμός ανέργων στη Ζάκυνθο που εργάστηκε σε τουριστικές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία, αλλά και σε επιχειρήσεις του αεροδρομίου της Ζακύνθου παραμένει απλήρωτος εδώ και μήνες γιατί ο ΟΑΕΔ απέρριψε τις αιτήσεις των εργαζομένων με το πρόσχημα ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες εργαζόντουσαν δεν υπάγονται στις εποχικές επιχειρήσεις.
Από το τέλος της αναστολής Οκτωβρίου χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά για ταμείο ανεργίας και ακόμη δεν έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας.
Στη Ζάκυνθο το υποκατάστημα ΟΑΕΔ με πρόσχημα την πανδημία έχει κλειστές τις πόρτες του χωρίς να δέχεται ούτε τον ελάχιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούσε βάση των υγειονομικών διατάξεων, ενώ είναι προβληματική η επικοινωνία στα τηλέφωνα και στα ηλεκτρονικά μηνύματα για κλείσιμο ραντεβού με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και άνεργοι.
Ακόμη και στο 5ψήφιο του ΟΑΕΔ που καλούν πολλοί εργαζόμενοι το οποίο είναι με χρέωση έχει μεγάλη αναμονή και δεν απαντά.
Πολλοί εργαζόμενοι που μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας καταθέτουν ένσταση δεν γνωρίζουν την πορεία της αφού δεν υπάρχει από το σύστημα ενημέρωση η απορρίπτεται πριν υποβληθεί.
Όλα αυτά τη στιγμή που το Υπουργείο εργασίας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ (αρ. Πρωτ.: 3336 16/1/2020) απάντησε (αρ. πρωτ.: 44 24/2/2020) ότι υπηρετούν 9 υπάλληλοι και θα γίνουν μέσα στο 2020 δυο επιπλέον προσλήψεις, λόγω της έντονης συμφόρησης που αντιμετωπίζει το κατάστημα Ζακύνθου.”

Συγκεκριμένα ερωτούν τον Υπουργό τι μέτρα θα πάρει :
Για την έγκριση του ταμείου ανεργίας σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους του τουρισμού που δεν χαρακτηρίζονται εποχιακές οι επιχειρήσεις τους
•Για την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους υπόλοιπους δικαιούχους στον τουρισμό – επισιτισμό
•Για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος ΟΑΕΔ στη Ζάκυνθο με σκοπό την εξυπηρέτηση των χιλιάδων εργαζομένων ανέργων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος