Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Συμπαράσταση σε υγειονομικούς και ναυτεργάτες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των γιατρών και υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού, εν μέσω πανδημίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση- αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου παραβρέθηκε στην κινητοποίηση σήμερα το πρωί απαιτώντας μαζί με τους υγειονομικούς την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απέναντι στην πολιτική που αφήνει τον λαό πολλαπλά εκτεθειμένο.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν ενισχύει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού αλλά και μονιμοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων που τους κρατάνε διαχρονικά όμηρους οι κυβερνήσεις στα νοσοκομεία.

Αντί να προχωρήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την απαξιώνει ακόμα περισσότερο.

Την ίδια στιγμή η μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία “μίας νόσου” έχει δραματικές συνέπειες για την αντιμετώπιση των λοιπών σοβαρών ασθενειών (όπως ο καρκίνος, χειρουργεία κ.ά.), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την τσέπη του πληθυσμού που αναγκάζεται να μετακινηθεί εκτός Ζακύνθου και κυρίως σε ιδιωτικές κλινικές.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών σε όλα τα λιμάνια της χώρας όπως και στο νησί μας στην οποία το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΖ εκφράζει την στήριξή ρου πραγματοποιώντας και περιοδεία νωρίτερα στα καράβια.

Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στις οργανικές συνθέσεις, στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα», επισημαίνει το ΕΚΖ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος