Ένωση Γονέων Μαθητών Ζακύνθου για self tests και επαναλειτουργία σχολείων

Σε επιστολή του, προς τον ΑντιπεριφερειάρχηΖακύνθου Γ.Στασινόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ν.Σπίνο, τον Προϊστάμενο Δ/νσης Δ.Ε Ζακύνθου Δ.Πόθο και τον Προϊστάμενο Δ/νσης Π.Ε Ζακύνθου Α.Αγγελούση, το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, αναφέρει ότι:

Η επιστολή

«Το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, για άλλη μία φορά, ακούει με προσοχή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πιθανό άνοιγμα των σχολείων.
Η ανησυχία των γονέων είναι έκδηλη αφού για να συμμετέχει ένας μαθητής στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να κάνει self-test στο σπίτι του, με ότι αυτό συνεπάγεται, και να παρουσιάζεται η σχετική υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα.

Στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» καλούνται οι γονείς να ασκήσουν καθήκοντα υγειονομικού προσωπικού, προκείμενου να μην προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό στα σχολεία.

Παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο ιικό φορτίο, κανένας λόγος δεν γίνεται για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στο χώρο του κάθε σχολείου, για την μείωση των μαθητών ανά τμήμα ή για την θερμομέτρηση των μαθητών κατά την προσέλευση τους στο σχολείο.
Εμείς οι γονείς, απαιτούμε να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τις οικογένειες τους. Καλούμε τους αρμόδιους, με υπευθυνότητα, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο προστασίας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ακούγοντας τα αιτήματα μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος