Δήμος Ζακύνθου: Ενέργειες για άνοιγμα «Ναυαγίου»

Σύμφωνα με την υπ.’ αριθμ. 91 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο εγκρίθηκε η Επιστημονική Έκθεση: «Εκτίμηση Κατολισθητικού Κινδύνου στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου» του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιου Λέκκα και κατόπιν συσκέψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12/4/2019 στο Δημαρχείο Ζακύνθου με θέμα: «Επαναλειτουργία του θαλάσσιου χώρου της περιοχής Ναυαγίου Ζακύνθου», όπου συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αποφασίστηκε η ζωνοποίηση της περιοχής για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ των αρμοδίων φορέων αναφορικά με το θέμα λειτουργίας του θαλασσίου χώρου του Ναυαγίου εν όψει τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του ΙΓΜΕ και του κ. Λέκκα και κατόπιν της τοποθέτησης του Λιμενάρχη Ζακύνθου, Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. Αθανασίου Σιούτη, καθώς το Λιμεναρχείο αποτελεί τον αρμόδιο φορέα για την άρση απαγόρευσης πρόσβασης στον θαλάσσιο χώρο του Ναυαγίου –θέμα που δεν απασχολεί μόνη τη Ζάκυνθο αλλά και το εξωτερικό, σύμφωνα με τα αθρόα μηνύματα που λαμβάνονται από τουριστικούς πράκτορες και ειδησεογραφικά πρακτορεία- αποφασίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα να συνταχθεί από τον Δήμο Ζακύνθου σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τον Δρ. Φυσικής Γιάννη Κοπανά σχετικό έγγραφο το οποίο θα τεθεί υπό την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα αποσταλεί για κατεπείγουσες ενέργειες προς το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Την σχετική ενημέρωση κάνει ο Δήμος Ζακύνθου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ