Από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Ζακύνθου θα προχωρήσει στην επίδοση, μέσω δικαστικού επιμελητή, της τελευταίας επίσημης ενημέρωσης – πρόσκλησης προς τους 50 μεγαλύτερους οφειλέτες της Επιχείρησης. «Η πρόσκληση αυτή αποτελεί την τελευταία επίσημη ενημέρωση πριν από τη λήψη των επόμενων αποφάσεων και καλεί τους οφειλέτες να προσέλθουν άμεσα στη ΔΕΥΑΖ και να προβούν στην εξόφληση των οφειλών τους» επισημαίνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσής-Αποχέτευσης Ζακύνθου.
Η διαδικασία αφορά τους 50 μεγαλύτερους οφειλέτες της ΔΕΥΑΖ, οφειλές από 8.000 € έως και 200.000 €, συνολικό ύψος οφειλών που προσεγγίζει τα 2.000.000 ευρώ οφειλές που έχουν δημιουργηθεί διαχρονικά και παραμένουν ανεξόφλητες εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, περιπτώσεις στις οποίες, σε ορισμένες υποθέσεις, υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες μεταξύ της ΔΕΥΑΖ και των οφειλετών, καθώς, έχουν προηγηθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Για τις συγκεκριμένες οφειλές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, κατά περίπτωση, ενημερώσεις, έγγραφες ειδοποιήσεις, προσκλήσεις, διακοπές παροχών, όπου προβλέπεται και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Στις 31 Ιουλίου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ, το οποίο, θα ενημερωθεί αναλυτικά για τα αποτελέσματα και συγκεκριμένα πόσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, πόσοι προχώρησαν στην εξόφληση των οφειλών τους και ποιες περιπτώσεις παρέμειναν χωρίς ανταπόκριση, για να αποφασίσει για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες που θα ακολουθηθούν για κάθε περίπτωση. «Η όλη διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους 50 μεγαλύτερους οφειλέτες της ΔΕΥΑΖ και μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για τους επόμενους οφειλέτες, με σειρά προτεραιότητας από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο ύψος οφειλής, μέχρι να εξεταστούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις. Η εφαρμογή της διαδικασίας θα είναι ενιαία, αντικειμενική και χωρίς καμία εξαίρεση» υπογραμμίζει η Δημοτική Επιχείρηση.
«Η ευθύνη απέναντι στους συνεπείς πολίτες επιβάλλει ίση μεταχείριση για όλους. Η ευθύνη της ανταπόκρισης ανήκει πλέον στους ίδιους τους οφειλέτες» προσθέτει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος