Δ. Ακτύπης: Κατοχυρώνεται οριστικά το ξεχωριστό ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιονίων

Οριστική λύση στα προβλήματα και την ταλαιπωρία που για χρόνια υφίστανται οι ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων στη Ζάκυνθο και τα Ιόνια νησιά δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τροπολογία που ψηφίστηκε τις ημέρες αυτές. Τη σχετική ενημέρωση κάνει ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, επισημαίνοντας πως “μέσω της ρύθμισης που εισάγεται επιλύεται η εκκρεμότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δασικών εκτάσεων στη Ζάκυνθο και τα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος που υπάρχει και κατοχυρώνεται νομοθετικά το τεκμήριο κυριότητας των ιδιωτών επί των δασικών εκτάσεων.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς οι συμπολίτες μας υποχρεούνταν να αποδείξουν δικαστικά την κυριότητα της ιδιοκτησίας τους με συνεχείς τίτλους από το 1870 μέχρι σήμερα”.

Το πρόβλημα είχε μεταφέρει ο κ. Ακτύπης, όπως ο ίδιος υπενθυμίζει, στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τόσο στην από 3 Φεβρουαρίου 2021 μεταξύ τους συνάντηση, όσο και στην από 25 Φεβρουαρίου 2021 κοινή σύσκεψη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιονίων Νήσων, Αθανάσιο Καββαδά, Λευκάδας, Στέφανο Γκίκα, Κέρκυρας και Παναγή Καππάτο, Κεφαλονιάς.

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής Ζακύνθου είχε θέσει την ανάγκη ρύθμισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων και στις συναντήσεις τις οποίες είχε τόσο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα όσο και με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά.

Όπως, άλλωστε, είχε εξηγήσει ο βουλευτής σε όλες τις συναντήσεις τις οποίες είχε αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, με το καθεστώς που ίσχυε πριν την πρόσφατη ρύθμιση οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα Επτάνησα οδηγούνταν σε μακροχρόνιους και κοστοβόρους δικαστικούς αγώνες, παρόλο που εν τέλει τα πολιτικά δικαστήρια τους δικαίωναν κατά κανόνα.

Συνεπώς, προσθέτει ο κ. Ακτύπης, για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δικαιοπραξίας στη Ζάκυνθο έπρεπε προηγουμένως να έχει επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πράγμα το οποίο δημιουργούσε συνθήκες άκρως αντιαναπτυξιακές για το νησί και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Πλέον, κατοχυρώνεται οριστικά το ξεχωριστό ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιονίων.

Τέλος, ανακοινώνει πως “στο πλαίσιο των συνολικών προσπαθειών για την επίλυση και άλλων σημαντικών ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταφθάνει σήμερα στο νησί μετά από πρόσκληση που του απηύθυνα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος”.

Φωτο:ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος