Δ. Ακτύπης για συνάντηση με Γ. Πλακιωτάκη – Ενίσχυση Λιμενικού Σώματος στη Ζάκυνθο

Με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη συναντήθηκε χθες Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

Επίκεντρο της συζήτησης-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-αποτέλεσε η αύξηση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος Ζακύνθου, η στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Βολιμών καθώς και η ενίσχυσή του σταθμού αυτού με ταχύπλοο περιπολικό σκάφος.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό, πως η άμεση εκπλήρωση των ανωτέρω αιτημάτων καθίσταται απολύτως επιτακτική προκειμένου το Λ.Σ. Ζακύνθου να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα και ακόμα πιο αποτελεσματικά στις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργεί η υψηλή επισκεψιμότητα του νησιού μας, ιδίως κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύθηκε να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να διασφαλισθεί η αύξηση της οργανικής δύναμης και η συνολική ενίσχυση του Λ.Σ. Ζακύνθου.

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά:
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με σημαντικά ζητήματα τα οποία και χρήζουν άμεσης επίλυσης.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Υπουργός είναι πρόθυμος να συμβάλλει από την πλευρά του στην προσπάθεια που γίνεται για τη συνολική ενίσχυση του Λ.Σ. Ζακύνθου.
Να υπογραμμίσω πως μεταξύ των ζητημάτων που συζητήσαμε με τον κύριο Πλακιωτάκη ήταν και αυτό της επικείμενης αλλαγής θέσης της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στο MasterPlan του Λιμένα Ζακύνθου.
Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός, το θέμα αυτό έχει μπει ήδη στην τελική ευθεία και πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ)”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος