Αποκλειστικό: Έγγραφο της Επιτροπής του Ναυαγίου διαψεύδει τον Δήμαρχο Ζακύνθου

Η ΕΡΤ Ζακύνθου δημοσιεύει σήμερα, αποκλειστικά, την απαντητική επιστολή της προέδρου της Επιτροπής του Ναυαγίου στο Δήμαρχο Ζακύνθου, ο οποίος ισχυρίζεται, ότι σε αυτήν, του δηλώνεται ότι “η Επιτροπή αδυνατεί να λειτουργήσει το «Ναυάγιο» και απέστειλε έγγραφο στο Δήμαρχο να το λειτουργήσει ο Δήμος”.

Στην επιστολή της Επιτροπής στην Δημοτική αρχή, επισημαίνονται ως μη αληθείς οι ισχυρισμοί του κ. Αρετάκη για την λειτουργία του “Ναυαγίου”, καθώς τονίζεται ότι στην δική του επιστολή: “γίνεται αναφορά σε ποικίλα θέματα, που άπτονται τόσο της λειτουργίας του Ναυαγίου, της σύστασης της Επιτροπής όσο και της παρουσίας του Δήμου εν γένει, ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι: «το Ναυάγιο λειτούργησε ασφαλώς μέχρι τη συγκρότηση της Επιτροπής αξιοποίησης και προστασίας του Ναυαγίου», ισχυρισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση.”

Αποκλειστικό: Έγγραφο της Επιτροπής του Ναυαγίου διαψεύδει τον Δήμαρχο Ζακύνθου

Η πρόεδρος της Επιτροπής ξεκαθαρίζει ότι ο ρόλος της είναι “επιτελικός και συντονιστικός” και τονίζει πως “όλοι οι αρμόδιοι φορείς εξακολουθούν να ευθύνονται και να λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα φύλαξης της οδικής πρόσβασης και των οδών διέλευσης προς το σημείο θέασης καθώς και να συνδράμουν αντιστοίχως ως προς την ασφαλή διαμόρφωση της θαλάσσιας πρόσβασης”.

Η κ. Διονυσοπούλου, εγκαλεί τον Δήμαρχο Ζακύνθου και του ζητά να προβεί “σε ενδεδειγμένες συμπράξεις για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση ασφαλούς πρόσβασης προς
το χώρο του Ναυαγίου με σκοπό τη βελτίωση της ασφαλούς προσβασιμότητας στην υπό
διαχείριση ζώνη” και του επισημαίνει ιδιαιτέρως ότι “η σύσταση της Επιτροπής δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο για να αποστείτε από την ευθύνη σύμπραξης και λήψης μέτρων που αφορούν στη διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών και των πολιτών του νησιού.”

Αποκλειστικό: Έγγραφο της Επιτροπής του Ναυαγίου διαψεύδει τον Δήμαρχο Ζακύνθου

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη ανακοίνωση του ο κ. Αρετάκης ισχυριζόταν ότι:

“Προ ημερών την 18η Απριλίου 2022 η Επιτροπή, αφού είναι προ των θυρών το αδιέξοδο της λειτουργίας του «Ναυαγίου», απέστειλε το με αριθμ. πρωτ. 2/18-04-2022 έγγραφο της κας Προέδρου της Επιτροπής με το οποίο καθιστά το Δήμο – Δήμαρχο υπεύθυνο για τη λειτουργία του «Ναυαγίου» και ζητά, όπως και το Λιμεναρχείο, να λειτουργήσει ο Δήμος το «Ναυάγιο» τόσο στην θάλασσα όσο και στη χερσαία περιοχή.”

Και προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, σημείωνε:

“Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται ο Δήμος με ποσόν άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών και του «Ναυαγίου» και η διαχείριση του να ανατίθεται σε άλλους συμμετέχοντες φορείς εκτός του Δήμου. Αναμένουμε από τον αξιότιμο κ. Υπουργό να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα του Δήμου για να προγραμματίσουμε τις περεταίρω απαραίτητες ενέργειές μας οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επιλύσουν το πρόβλημα της λειτουργίας του «Ναυαγίου» επωφελώς για το Νησί και τη Χώρα μας.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος