Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, ενόψει βροχοπτώσεων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στους Αμπελόκηπους και το Καταστάρι Ζακύνθου, ενώ άμεσα θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί κατά προτεραιότητα, με γνώμονα τον επείγοντα χαρακτήρα τους, εν όψει των πρώτων βροχών του φθινοπώρου.

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, ενόψει βροχοπτώσεων

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Τ.Κ. Αμπελοκήπων, υλοποιούνται οι παρακάτω παρεμβάσεις: α) καθαρισμός χείμαρρου Ξιφίτα, β) καθαρισμός στο ποτάμι πλησίον του Lidl, γ) καθαρισμός ποτάμι “Ούγγαρου”, δ) καθαρισμός στο δίκτυο ρεμάτων περιοχής, ε) καθαρισμός στη Λίμνη “Μακρή”

Αντίστοιχα, αντιπλημμυρικά έργα υλοποιούνται στην Επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βολιμών στην Τ.Κ. Κατασταρίου – Περιοχή Χαρτάτα και συγκεκριμένα στα σημεία: α) καθαρισμοί στην Καμάρα Τσάκαλη, β) καθαρισμοί στην περιοχή Τυροκομείο, γ) καθαρισμοί στο κεντρικό ρέμα Κατασταρίου θέση “Προφήτη Ηλία”, δ) καθαρισμοί στην περιοχή “Αγ. Γεώργιος”.

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, ενόψει βροχοπτώσεων

Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προέβη στην ακόλουθη δήλωση “είχε διαπιστωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του νησιού χρειάζονται όχι απλές παρεμβάσεις και καθαρισμοί, αλλά έργα μεγάλης κλίμακας, που θα προστατεύουν τις κατοικημένες περιοχές και τις καλλιέργειες από χείμαρρους που δημιουργούνται τη χειμερινή περίοδο.

Αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι μόνο για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα για ένα έτος, είναι έργα που έχουν υποδομή για να κρατήσουν πολλά χρόνια. Εχουμε τη λογική να μην κάνουμε εργασίες και δράσεις προσωρινού χαρακτήρα αλλά υποδομές που θα κρατήσουν για πολλά χρόνια και θα λύσουν σοβαρά προβλήματα. Η Περιφερειακή Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, ώστε οι Ζακυνθινοί να λειτουργούν στην καθημερινότητά τους ανακουφισμένοι από τους ενδεχόμενους κινδύνους. Προχωράμε και σε άλλες περιοχές και ελπίζουμε ότι φέτος δεν θα έχουμε τα προβλήματα των προηγούμενων ετών και θα κάνουμε ότι χρειαστεί προς όφελος των κατοίκων της Ζακύνθου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος