Αν. Κτενάς: «Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Λευκάδας για την αντιπυρική περίοδο 2021»

Συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας στις 9 Απριλίου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με κύριο θέμα την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2021, που ξεκινά την 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη σύσκεψη έγινε απολογισμός της περσινής αντιπυρικής περιόδου, οπότε υπήρξε μόνο το μεμονωμένο συμβάν της φωτιάς στον Καστό, στο οποίο η Π.Ε. Λευκάδας αντέδρασε συντονισμένα και αποτελεσματικά, όπως αναφέρθηκε, κινητοποιώντας άμεσα εναέρια πυροσβεστικά μέσα και στέλνοντας επί τόπου δικά της χωματουργικά μηχανήματα με φέρι μποτ που μίσθωσε για τον λόγο αυτό.

Επίσης, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και διαπιστώθηκε η πλήρης ετοιμότητά του, αλλά και ο πολύ καλός συντονισμός και συνεργασία που υπάρχει, όπως αναφέρθηκε, με τις εμπλεκόμενες Αρχές.

«Ήδη από τον Αύγουστο του 2020 έχουμε εξειδικεύσει το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών ‘ΙΟΛΑΟΣ’ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις συνθήκες και ανάγκες της Π.Ε. Λευκάδας. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Όταν χρειάστηκε να επέμβουμε το κάναμε με μεγάλη επιτυχία και το ίδιο θα πράξουμε και φέτος», ανέφερε σχετικά ο κ. Κτενάς, και συμπλήρωσε:

«Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη. Ήδη έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα κλαδεμάτων και καθαρισμών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στα ρέματα, με το οποίο, εκτός των άλλων, απομακρύνεται και η συσσωρευμένη καύσιμη ύλη ενόψει της θερινής περιόδου.

Όμως, πέραν του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της ετοιμότητας των Φορέων, σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει και η υπεύθυνη στάση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια και να ακολουθούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Πολιτικής Προστασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος