Ακτύπης στον Αμυρά για δασικούς χάρτες – ζητήματα εργαζόμενων στο ΕΘΠ Ζακύνθου

Με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, συναντήθηκε χθες, Τρίτη, ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μείζον θέμα κατά τη χθεσινή συνάντηση αποτέλεσε η ανάρτηση και συνακόλουθη κύρωση των δασικών χαρτών στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ζητημάτων γύρω από το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και η δυνατότητα να ασκήσουν ένσταση όσοι πολίτες δεν κατόρθωσαν κατά τα προηγούμενα χρόνια να ασκήσουν εμπρόθεσμα το σχετικό δικαίωμα, σε ό,τι αφορά τις τέσσερις περιοχές της Ζακύνθου όπου κυρώθηκαν στο παρελθόν οι δασικοί χάρτες.

Ο υφυπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε πως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες γύρω από την κύρωση των δασικών χαρτών θα ακολουθηθούν αφού πρώτα δοθεί προτεραιότητα στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των πολιτών.

Ακόμα ο βουλευτής έθεσε στον υφυπουργό τους προβληματισμούς των εργαζόμενων στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου γύρω από τις προοπτικές συνέχειας της απασχόλησης του υφισταμένου προσωπικού δεδομένης της εφαρμογής των ρυθμίσεων του νόμου 4685/2020.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή πως προβλέπεται να απορροφηθεί σταδιακά το σύνολο των εργαζόμενων στη νέα Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔΠΠ), ενώ ενημέρωσε τον βουλευτή ότι στο διάστημα της ημέρας θα έχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), κατά την οποία θα ακούσει τα προβλήματά τους και θα συζητήσει μαζί τους όλα τα σχετικά ζητήματα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και ένα ακόμα ύψιστης σημασίας ζήτημα για όλα τα Επτάνησα – η αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης που θα ξεκαθαρίζει πως το τεκμήριο κυριότητας υπέρ του ελληνικού δημοσίου δεν μπορεί να ισχύσει σε ό,τι αφορά τα δάση των Επτανήσων.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, με το σημερινό καθεστώς οι πολίτες οδηγούνται σε δικαστικές υποθέσεις διάρκειας ακόμα και μιας δεκαετίας, όπου ναι μεν πάντα δικαιώνονται, ωστόσο, πολλές φορές χάνεται το νόημα του λόγου για τον οποίο ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα καθεστώς άκρως αντιαναπτυξιακό το οποίο χρήζει ρύθμισης. Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή πως βλέπει θετικά τη διαμόρφωση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος