ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Συνάντηση Δημάρχου με εκπαιδευτικούς φορείς-και όχι μόνο-για την πρόληψη και αντιμετώπιση των σεισμών

Συνάντηση με τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευάγγελο Αγγελούση και Κώστα Γελαδά, αντίστοιχα, είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, με αφορμή τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να υπάρχουν, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των σεισμών.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε “κοινή γλώσσα”, αφού όλοι συμφώνησαν πως η προστασία και η στατικότητα των σχολείων και των παιδικών σταθμών, είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως θα ζητήσει από τους ξενοδόχους να έχουν στις επιχειρήσεις τους ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για την προστασία των πελατών τους από τους σεισμούς.
Πρόσθεσε επίσης, πως στις 3 και 4 Δεκεμβρίου θα γίνει άσκηση για τους σεισμούς στη Ζάκυνθο, με την παρουσία του γεωλόγου, Ευθύμιου Λέκκα.
Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου θα είναι εγκαταστημένο στη μαθητική εστία, ενώ εκπρόσωπος του Δήμου θα είναι και στο κέντρο της Πυροσβεστικής μαζί με την Περιφέρεια.
Ζήτησε από τους προϊσταμένους να ορίσουν έναν εκπαιδευτικό σε κάθε σχολείο, ο οποίος θα έχει το ρόλο “αγγελιοφόρου” σε περίπτωση που σταματήσουν οι τηλεπικοινωνίες από κάποιον μεγάλο σεισμό στο μέλλον.
Οι κύριοι Γελαδάς και Αγγελούσης, δήλωσαν πως σε όλα τα σχολεία υπάρχει επικαιροποιημένο σχέδιο έκτακτων αναγκών και πως σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας, γεγονός που είναι απολύτως θετικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος