Την πολιτική της δημοτικής αρχής, της αντιπεριφέρειας και της κυβέρνησης, στο θέμα των απορριμμάτων, καταγγέλλει η Κ.Ο.Β. Ανατολικής Ζακύνθου του ΚΚΕ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι μεθοδεύουν μαζί με επιχειρηματικούς ομίλους την ολοκληρωτική εκχώρηση της επεξεργασίας στα «χέρια» του κεφαλαίου, αξιοποιώντας τεχνικές λύσεις με στόχο την κερδοφορία του.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες του δημάρχου, της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, εξαντλούνται στην εξεύρεση του χώρου που υποτίθεται ότι θα γίνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με τελευταία επιλογή, την περιοχή ‘’Λίβας΄’ στην ορεινή Ζάκυνθο.
Όπως επισημαίνεται: «Πιέζουν τις τοπικές κοινωνίες, μεταφέροντας το πρόβλημα στους κατοίκους και μάλιστα με το επιχείρημα του ερχομού της τουριστικής περιόδου, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των ιδιωτικών εταιρειών που ήδη έχουν μπει στη διαδικασία του ‘’ενδιάμεσου σταδίου’’ για την ιδιωτικοποίηση του συνδέσμου καθαριότητας».
Μεταξύ των προτάσεων της Κ.Ο.Β. Ανατολικής Ζακύνθου του ΚΚΕ, είναι ο κεντρικός σχεδιασμός ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, βάσει των κοινωνικών αναγκών, με κατάργηση της ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών και με τη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου σε σχέση και με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. «Αυτό πρέπει να ισχύσει και για τη θέση «Λίβας», στην οποία, τελικά θα δημιουργηθεί μια ελεγχόμενη χωματερή», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος