Στο πλαίσιο υλοποίησης και φέτος της «Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» σε όλα τα σχολεία της χώρας με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος, διοργανώνονται στον νομό Ζακύνθου εκπαιδευτικές δράσεις.
Πιο συγκεκριμένα, στις παραλίες Αλυκών, Τσιλιβή, Αργασίου, Κρυονερίου, Πλαζ ΕΟΤ, Αργασίου, Βασιλικού – «Μπανάνα» και στις παραλίες ωοτοκίας της Caretta caretta του Ε.Θ.Π.Ζ.( Λαγανά, Καλαμάκι Σεκάνια και Γέρακας.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις-σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Ζακύνθου-περιλαμβάνουν καθαρισμούς ακτών, ενημέρωση μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση, την χλωρίδα-πανίδα των περιοχών, το πρόγραμμα Blue Flag, βιωματικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες και περιβαλλοντικά μονοπάτια.
Στην υλοποίηση των δράσεων συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν οι μια σειρά από τοπικούς φορείς, όπως, ο Δήμος Ζακύνθου, η Π.Ε. Ζακύνθου, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ζακύνθου, το Ε.Θ.Π.Ζ., το Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, η WWF, ο ΦΟΣΔΑ και το ΚΠΕ Λιθακιάς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος