Ζάκυνθος: Αναβολή επίσκεψης Προέδρου Δημοκρατίας στον εορτασμό του πολιούχου της Ζακύνθου

Αναβάλλεται λόγω των τελευταίων εξελίξεων και της προκήρυξης εκλογών, η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Ζάκυνθο, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επρόκειτο να παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Μάλιστα, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έμειναν στη μέση οι σχετικές προετοιμασίες, οι οποίες με μεγάλη σπουδή γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, κάτι που σχολιάζουν αρνητικά οι συμπολίτες μας, δεδομένου ότι εκεί που υπήρχε εγκατάλειψη και αδιαφορία από τις τοπικές αρχές, ξαφνικά όλα τακτοποιούνται, εφόσον, όμως, πρόκειται για περιοχή από την οποία είτε θα περνούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε θα αποτελούσε τελικό προορισμό του. Ανεξάρτητα από την αναβολή της επίσκεψης Παυλόπουλου, (που είχε και πολιτικό ενδιαφέρον με το σκεπτικό ότι από το νησί θα έκανε κάποιες δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις), ιδιαίτερα λαμπρός, με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, αναμένεται και ο φετινός εορτασμός για τον πολιούχο της Ζακύνθου, που αφορά την μετακομιδή των λειψάνων του από τις νήσους Στροφάδες στη Ζάκυνθο.

Πρόγραμμα εορτασμού για τον πολιούχο της Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο-Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοινώθηκε το σχετικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως εξής: «Την Κυριακή 23 Αυγούστου, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η νυχτερινή Θεία Λειτουργία. Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.
Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, ώρα 11, η Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή του στην Ιερά Λάρνακα.
Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου.
Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από το Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των πρώην Δήμων Αλυκών, Αρκαδίων και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών».Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ Ζακύνθου θα μεταδώσει ζωντανά τη θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος