Ξάνθη: Στους δρόμους με την Ατζέρ

Είναι μόλις 18 ετών, μητέρα ενός παιδιού ενός έτους και δηλώνει ότι η ζωή για εκείνη έχει τελειώσει, «η ζωή για μένα είναι άχρηστη» λέει πιο δυνατά αποκαλύπτοντας το μέγεθος της απογοήτευσής της. Η Ατζέρ ζει στο Δροσερό της Ξάνθης, ένας υποβαθμισμένος οικισμός όπου διαμένουν Ρομά. Αναζητά καθημερινά, επαιτώντας στους δρόμους, έναν τρόπο για να ενισχύσει οικονομικά το σπίτι της, όχι πολλά –πολλά όπως λέει, όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει σωστά το παιδί της. «Τουλάχιστον αυτό να έχει ένα καλύτερο αύριο» δηλώνει και προσθέτει ξανά «για μένα η ζωή έχει τελειώσει».

Ο σύζυγός της μαζεύει παλιά σίδερα, αλλά το μεροκάματο λίγο. «Δεν θέλω να δίνω δικαιώματα, αναγκάζομαι, όμως, να ζητιανεύω. Μακάρι να είχα μια δουλειά» δηλώνει κι αναπολεί τα μαθητικά της χρόνια. Κατάφερε, όπως λέει, να βγάλει το Γυμνάσιο, πράγμα σπάνιο για τους νέους του Δροσερού. Ωστόσο, ένας γάμος, ένα παιδί και τα όνειρα για εκείνη μοιάζουν να έχουν βουλιάξει στους λασπωμένους δρόμους του οικισμού της.

«Τουλάχιστον να είναι καλύτερη η ζωή του παιδιού. Μην ζήσει κι αυτό τα ίδια με μας» λέει και σχεδόν εύχεται «να έχει ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τη φτώχεια και τις στεναχώριες που έζησα και ζω εγώ».
Φώτο:Η Ατζέρ στους δρόμους Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος