Ξάνθη: Οι ευτυχισμένες μέρες των Κιμμερίων

Βρίσκονται ελάχιστα χιλιόμετρα από την Ξάνθη, ωστόσο, βιώνουν το δικό τους μαρασμό λόγω της κάθετης πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας, που ήταν η κύρια απασχόληση των κατοίκων. Τα Κιμμέρια, μια μικρή κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, με πληθυσμό 3.644 κατοίκους, δεν ζουν τις δικές ευτυχισμένες μέρες. Αντιθέτως, αντιμέτωποι με την ανεργία οι κάτοικοι του χωριού αναζητούν λύσεις στα αδιέξοδά τους, χωρίς πάντα να το κατορθώνουν.

«Μετά από 12 χρόνια στην οικοδομή βρέθηκα πραγματικά «ξεκρέμαστος»» δηλώνει κάτοικος των Κιμμερίων και σημειώνει ότι «δεκάδες πρώην εργαζόμενοι στις οικοδομές αναζητούν μια δουλειά χωρίς να βρίσκουν με κάποιους από αυτούς να αναγκάζονται να ξενιτευτούν και άλλους να παραμένουν άπραγοι στα καφενεία του χωριού».

Κάποιοι άλλοι, που είχαν τη δυνατότητα, επέλεξαν να καλλιεργήσουν τη γη και να προωθήσουν οι ίδιοι την παραγωγή τους στις λαϊκές: καρπούζια, λάχανα, κολοκύθια, πατάτες, κρεμμύδια. «Δεν είναι εύκολο, αλλά κάτι έπρεπε να κάνουμε» δηλώνει ελπίζοντας, όπως λέει, καλύτερες μέρες για το άλλοτε ευτυχισμένο χωριό του. Φώτο:Κάτοικος Κιμμερίων Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος