Ξάνθη: Επιστροφή στο χωράφι του παππού

Η κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερους στην ενασχόληση με τη γη και την μεταποίηση των προϊόντων που παράγουν. Η Μαρία Κώστογλου από το Αυξέντιο Ξάνθης είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Τα λιγοστά κτήματα των γονιών της πέρασαν στα χέρια της και φιλοξενούν δυναμικές καλλιέργειες όπως: φακές, φασόλια, ρεβίθια και σιτάρι Ζέα.

Κι επειδή το κέρδος είναι χαμηλό και το κόστος παραγωγής μεγάλο η κα Κώστογλου έκανε και το επόμενο βήμα περνώντας στην μεταποίηση. Με το σιτάρι της παρασκευάζει ζυμαρικά, με τις ντομάτες που δεν πωλούνται, σάλτσα, με τα φρούτα που περισσεύουν, μαρμελάδες και τα όσπρια της τα πουλά η ίδια στους καταναλωτές, διεκδικώντας ρόλο και στο λιανικό εμπόριο.

«Νιώθω τη χαρά της δημιουργίας. Η ικανοποίηση που παίρνω από τη δουλειά μου είναι μεγάλη, παρά το γεγονός ότι το κέρδος είναι μικρό» δηλώνει και σημειώνει ότι το σημαντικό είναι να μαθαίνεις να καλλιεργείς σωστά, να ψωνίζεις ελληνικά και να στηρίζεις τους παραγωγούς, έτσι μόνο τρως σωστά και μαθαίνεις να φροντίζεις και τον εαυτό σου. Το επόμενο βήμα της νέας αγρότισσας είναι να αξιοποιήσει κάποιο πρόγραμμα που θα «τρέξει» στο μέλλον και θα της επιτρέψει να ασχοληθεί σοβαρότερα με την μεταποίηση.
Φώτο:Μαρία Κώστογλου, Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος