Συμπληρωματική απολογία ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου που χειρίζεται την υπόθεση του αιματηρού επεισοδίου των Βοριζίων, έδωσε την Τετάρτη, ένα από τα προφυλακισμένα μέλη της οικογένειας Καργάκη, ο 48χρονος αγροτοκτηνοτρόφος και συνδικαλιστής.
Ο 48χρονος, καταγράφεται σε δύο βίντεο, σε εκείνο όπου ο 43χρονος ξάδερφός του και γαμπρός του ενός θύματος Φανούρη Καργάκη, πυροβολεί με καλάσνικοφ από ύψωμα στη διάρκεια του μακελειού προς τον κεντρικό δρόμο των Βοριζίων και σε ένα δεύτερο, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 39χρονου αλλά και της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη, από την άλλη οικογένεια, στο οποίο βρίσκεται στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου που μεταφέρει εσπευσμένα στον βαριά τραυματισμένο Φανούρη, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο αγροτοκτηνοτρόφος οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ενώ έξω από το κτήριο συγκεντρώθηκε πλήθος συγγενών του, για να του συμπαρασταθεί.
Ο 48χρονος, όπως και ο 43χρονος που πυροβολούσε με το καλάσνικοφ προφυλακίστηκαν στις 10 Νοεμβρίου. Στην απολογία του, με συνοπτικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, ανέφερε ότι δεν είχε όπλο, δεν ευθύνεται για το αιματηρό επεισόδιο και δεν πυροβόλησε.
Ο ίδιος ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες εβδομάδες, ζήτησε να δώσει συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια και να απαντήσει στις ερωτήσεις της, κάτι το οποίο απέφυγε να πράξει τον περασμένο Νοέμβριο, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 48χρονος θα υποβάλλει αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος