Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε σήμερα με τηλεδιάσκεψη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανασκόπηση της παρουσίας της FRONTEX και των επιχειρήσεών της στο Αιγαίο και τον Έβρο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
Οι δύο πλευρές τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία της Ελλάδας με τον Οργανισμό και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της, ενόψει της πιθανής αύξησης των μεταναστευτικών ροών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τουρκικές ακταιωροί έχουν εντοπιστεί να συνοδεύουν λέμβους με μετανάστες και πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συμπεριφορά που διαμορφώνει απαράδεκτη πρακτική και συνιστά σαφή παραβίαση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας του 2016.
Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε την θετική συμβολή της ενεργού παρουσίας της FRONTEX και των RABITs κατά την πρόσφατη ένταση που προκάλεσε η Τουρκία στον Έβρο, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό.
The post Τηλεδιάσκεψη Κουμουτσάκου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος