Στη Μυτιλήνη το Ελβετικό ίδρυμα που έκανε σημαντική δωρεά στο Βοστάνειο

Στη Μυτιλήνη το Ελβετικό ίδρυμα που έκανε σημαντική δωρεά στο Βοστάνειο

Στη Μυτιλήνη βρέθηκαν χθες στελέχη του του Ιδρύματος Guido Fluri από την Ελβετία που προχώρησε σε γενναία προσφορά στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Το εν λόγω ίδρυμα ενίσχυσε το νοσοκομείο με το σύστημα ελέγχου για κορωνοιό και έχει δωρίσει στο Νοσοκομείο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πολύ σημαντικό και καίριο για τη λειτουργία του.

Αποστολή του Ιδρύματος Guido Fluri αποτελούμενη από τον Πρόεδρό του , καθώς και στενούς συνεργάτες του , έφτασε απευθείας χθες από την Ελβετία προκειμένου να επισκεφτούν το Νοσοκομείο  και να δημοσιοποιηθεί στην Ελβετική κοινή γνώμη η σημασία του έργου του Νοσοκομείου.

Το ίδρυμα έχει δωρίσει στο Νοσοκομείο μας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πολύ σημαντικό και καίριο για τη λειτουργία του και για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων του νησιού μας αλλά και για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών- προσφυγικών ροών. “Κατόπιν αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας τους, συνέβαλαν ουσιαστικά στην καθημερινή μας μάχη ενάντια στην πανδημία του Covid-19”  τόνισε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Τα σημαντικότερα είδη από αυτές τις δωρεές:

· Ενεργοποίηση 2 θέσεων της λειτουργίας του αναλυτή PCR στον οποίο επεξεργαζόμαστε τα δείγματα για Covid-19 και για φυματίωση.

· 800 Διαγνωστικά Τεστ, Xpress, για Covid-19

· 2 πολυθρόνες για σταθμό αιμοδοσίας

· 1 Ιστοκινέτα

· 2 Απινιδωτές

· 3 Ηλεκτρόδια Ενήλικων (Pads)

· 2 Τσάντες Μεταφοράς (Carrying Bag)

· 2 Υγραντήρες Υψηλής Ροής – Airvo Hospital use east

· 80 Ρινικοί Καθετήρες

· 2 Airvo Hospital use east καθώς και λοιπό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

 

The post Στη Μυτιλήνη το Ελβετικό ίδρυμα που έκανε σημαντική δωρεά στο Βοστάνειο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος