Τη σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου Αναβάθμισης του Σχολικού Συγκροτήματος της Ακαδημίας, στη Μυτιλήνη, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Δόμηση Αιγαίου Τεχνική Κατασκευαστική & Εργοληπτική Α.Ε.» με προϋπολογισμό 2.590.000 Ευρώ (με ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός, πρόκειται για ένα ακόμη έργο του Δήμου Λέσβου στην της αναβάθμισης της σχολικής στέγης, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, με σκοπό ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας θα γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
Στόχος της σημαντικής αυτής παρέμβασης του Δήμου Λέσβου είναι η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του εν λόγω σχολείου, η αναβάθμιση των συνθηκών και της ασφάλειας της καθημερινότητας της σχολικής ζωής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Επίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Μ & Ι Μιχαλακέλλης – Ε. Τσώκος & ΣΙΑ Ε.Ε.», υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Αντικατάστασης Φωτιστικών Παραλίας Νυφίδας με Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Παραδοσιακού Τύπου, προϋπολογισμού 210.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λέσβου.
The post Αναβαθμίζεται το Σχολικό Συγκρότημα της Ακαδημίας στη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος