Ζητούν επείγουσες προσλήψεις και νομιμοποιήσεις συμβασιούχων στο νοσοκομείο Χίου

«Η αναζωπύρωση της πανδημίας, μετά από ένα μικρό διάστημα ύφεσης είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και επιβάλλει εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, πριν είναι αργά και ζήσουμε ξανά τον εφιάλτη του τρίτου κύματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου.

“Το ένα και μοναδικό νοσοκομείο του νησιού έχει υπερβεί προ πολλού τα όρια του, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για στελέχωση προς την διοίκηση και τη 2η ΥΠΕ. Ήδη όλες οι απλές κλίνες covid και ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου της Χίου είναι καλυμμένες. Ενώ για την εξοικονόμηση των νέων κλινών βρίσκονται για άλλη μια φορά υπό μετακόμιση οι πολύ-μεταγγιζόμενοι και χημειο-θεραπευόμενοι ασθενείς”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.

“Το ελάχιστο και εξουθενωμένο προσωπικό αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες… Τα κενά του Νοσοκομείου της Χίου «καλύπτονται» με μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική. Με υπερεφημέρευση του υπάρχοντος προσωπικού, που στελεχώνει και το εμβολιαστικό κέντρο. Οι δε ειδικευόμενοι γιατροί του «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» συχνά καλούνται να καλύψουν 12ωρη εφημερία των κλινικών και των ΤΕΠ. Παράλληλα με βάρδια στις εμβολιαστικές γραμμές του νοσοκομείου”, δίνει την εικόνα για το πως λειτουργεί το Νοσοκομείου Χίου το Σωματείο.

Χαρακτηρίζει δε ως “απαράδεκτη πρόκληση προς τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας και πρόνοιας… να αξιοποιείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Για να καλλιεργηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός».

Κύρια αιτήματα του κλάδου να ενισχυθεί σε προσωπικό, αλλά και να απεμπλακεί από τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων. Να μην προχωρήσουν οι διαχωρισμοί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι απειλές για άδειες άνευ αποδοχών και τις απολύσεις εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος