Υπογραφή νέας σύμβασης για την αναβάθμιση και επέκταση του Κρατικού Αερολιμένα της Χίου «Όμηρος»

Υπεγράφη την 1η Αυγούστου, σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 9.6 εκατομμύρια ΕΥΡΩ (+ΦΠΑ) για την επέκταση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού του Αεροδρομίου «Όμηρος» στη Χίο.

Παρουσία των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη, τέθηκαν οι υπογραφές για ένα έργο, που έρχεται να προστεθεί σε αυτό της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Υπογραφή νέας σύμβασης για την αναβάθμιση και επέκταση του Κρατικού Αερολιμένα της Χίου «Όμηρος»
«… Αυτή η υπογραφή είναι μια ψηφίδα στο παζλ της προσπάθειας που κάνουμε για τη βελτίωση της εικόνας των αεροδρομίων της χώρας», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής, λέγοντας ότι δεν είναι απλά μια σύμβαση για τη βελτίωση του αεροδρομίου της Χίου.

«Το υπουργείο Υποδομών προχώρησε σε δύο ιδιαίτερα σημαντικά έργα για το αεροδρόμιο της Χίου. Πρώτον την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης και ελιγμών, που είναι σε εξέλιξη με ιδιαίτερη ταχύτητα και δεύτερον, σήμερα, με την βελτίωση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ολοκληρώνοντας έτσι, την αναβάθμιση του αεροδρομίου.
Είναι ένα έργο που στη Χίου το συζητούσαμε εδώ και δεκαετίες και πλέον θα ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα», σχολίασε από την πλευρά του ο . Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης.

«Με την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αερολιμένα και την επέκταση του αεροδιαδρόμου, το αεροδρόμιο «Όμηρος» αποκτά σύγχρονα χαρακτηριστικά, εφάμιλλα της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το νησί», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννης.
Με τη ευκαιρία ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιήσουμε το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου της Πάρου και να δημοπρατήσουμε αντίστοιχα έργα στη Νάξο, ενώ κάνουμε παρεμβάσεις και στο αεροδρόμιο της Σύρου. Ταυτόχρονα, προχωρούν και οι εργασίες στο αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος