Υλοποιήθηκαν οι πρώτες προτάσεις του συμβουλίου Νέων από τον Δήμο αν. Σάμου

Στη δυνατότητα που τους δίνεται μέσα από τη συμμετοχή τους στο συμβούλιο νέων αναφέρθηκαν τρεις μαθήτριες του ΓΕΛ, η Βίβιαν ,η Μαρία και η Κατερίνα που μίλησαν στο μικρόφωνο της ΕΡΤ. Είναι σημαντικό για μας, είπαν μεταξύ άλλων, να μπορούμε να εξωτερικεύσουμε και να προγραμματίσουμε τα θέλω της σημερινής νεολαίας αλλά ταυτόχρονα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στον Δήμο και στο τέλος να μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε. Η πρώτη κιόλας προσπάθεια, ευαισθητοποίησης δηλαδή των πολιτών, υλοποιήθηκε από την πρώτη συνάντηση πού έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου ανατολικής Σάμου και μέσα από το πρόγραμμα “πόλεις φιλικές προς τα παιδιά” στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του δήμου με την  unicef. Ήταν η υλοποίηση της πρότασης για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά και τα αδέσποτα με κοινωνικά μηνύματα πίσω από τους λογαριασμούς ύδρευσης του δήμου. Οι μαθητές έχουν προτείνει και άλλες δράσεις για την ενημέρωσή τους ,για την δημιουργία χώρων εκδηλώσεων καθώς και αθλητισμού.

Μία δεύτερη πρόταση η οποία έγινε προς τον Δήμο ανατολικής Σάμου και η οποία ήδη υλοποιήθηκε είναι η δημιουργία instagram στο οποίο υπάρχει ενημέρωση από τον Δήμο αλλά ταυτόχρονα δίνεται και η δυνατότητα προς τους νέους να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις παρατηρήσεις τους.

“Στην προσπάθεια αυτή των παιδιών η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός.Ηδη έχουμε υλοποιήσει δύο από τις προτάσεις τους και θα συνεχίσουμε ανταλλάσσοντας απόψεις ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις υποδομές για την παραμονή της νεολαίας στο νησί” τόνισε με έμφαση ο αντιδήμαρχος  ανατολικής Σάμου Γιώργος Διονυσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος