Υιοθετούν το Αρχαιολογικό μουσείο

Array

«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου υιοθετεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου», ονομάζεται η δράση μεταξύ του 2ου Δημοτικού Σχολείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου και η τελετή υιοθεσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στις 9.00 π.μ. στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου θα υιοθετήσουν το γειτονικό στο σχολείο τους Μουσείο. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους μαζί με τους αρχαιολόγους, τους συντηρητές και τους αρχαιοφύλακες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου καθώς και τους δασκάλους τους, θα γνωρίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα εκθέματά του, θα κατανοήσουν τη λειτουργία του, θα το φροντίσουν και θα αναδείξουν τη σημασία του για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
Στόχος της δράσης είναι η σφαιρικότερη προσέγγιση του Μουσείου, η εξοικείωση με αυτό, η ενθάρρυνση της αυτενέργειας των μαθητών, η εμπλοκή τους σε ποικίλης μορφής και χαρακτήρα δραστηριότητες που αξιοποιούν και αναπτύσσουν διαφορετικές δεξιότητες και η προσπάθεια σύνδεσης των επιμέρους δραστηριοτήτων με πολλαπλά πεδία του αναλυτικού προγράμματος και της σχολικής ύλης.
Η δράση βασίζεται στο ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα «Το σχολείο υιοθετεί ένα μνημείο», που ξεκίνησε το 1992 στη Νάπολη της Ιταλίας και από τότε εφαρμόζεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος