Χίος: Την δημιουργία δεύτερης οδικής εξόδου ζητούν στη συνοικία Μονοδέντρι

Τη δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων, και όχι, μόνο στην περιοχή τους, τη συνοικία Μονοδέντρι εντός της πόλης της Χίου, επισημαίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.
Με αφορμή τη διοργάνωση άσκησης δασοπυρόσβεσης και οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών με την ονομασία «ΚΗΔΑΛΙΩΝ 2023», από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι χρειάζεται και δεύτερη οδική πρόσβαση στον οικισμό τους.
Στο αίτημα του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Παντελεήμονα Μονοδενδρίου Δήμου Χίου τόσο προς το Δήμο όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, τονίζεται ότι η άσκηση ανέδειξε τη δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων, των ασθενοφόρων αλλά και των διασωστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το σύλλογο, «παρουσιάστηκαν εμπόδια στη διέλευση των οχημάτων διάσωσης. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εγκλωβισμού γιατί ο μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα τους κατοίκους είναι πολύ στενός και δυσχεραίνει τη μαζική εκκένωση των κατοίκων».
«Κρίνεται απαραίτητη, συνεχίζουν, η δημιουργία ενός δεύτερου οδικού δικτύου με βελτίωση των ήδη υφισταμένων αγροτικών χωματόδρομων προς την περιφερειακή οδό με έξοδο προς της Κόρης το Γεφύρι για λόγους ασφάλειας και πυροπροστασίας, καθώς αποτελεί μια εύκολη λύση χωρίς μεγάλο κόστος».

«Το δάσος μας αποτελεί έναν από τους τελευταίους «πνεύμονες» πρασίνου της πόλης μας. Παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κινητοποιηθούν άμεσα πριν ενδεχόμενη πυρκαγιά πάρει επικίνδυνες διαστάσεις!”, καταλήγει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.


Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία της άσκησης, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στο ζήτημα που αναφέρει ο Σύλλογος. Το κείμενο των ευχαριστιών που υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Μανδάλα καταλήγει με τη φράση “οι ασκήσεις συμβάλουν αποτελεσματικά στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών”.

Χίος: Την δημιουργία δεύτερης οδικής εξόδου ζητούν στη συνοικία Μονοδέντρι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος