Χίος: Σύλληψη ενός ατόμου για παράνομη μεταφορά προσφύγων- μεταναστών

Συνελήφθη την Τετάρτη, 19-04-2023, στη Χίο, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ημεδαπός ηλικίας 49 ετών, κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά -προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό τη χώρας.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, στην υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, κάτοικος χώρας του εξωτερικού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, την Τρίτη 18/4, ο 49χρονος μετά από επικοινωνία που είχε με τον δεύτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, έλαβε από αυτόν, μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, πληροφορίες που αφορούσαν σε τοποθεσία στη Χίο, όπου είχαν φτάσει 9 πρόσφυγες- μετανάστες με λέμβο, προερχόμενοι από την Τουρκία.

Ο συλληφθείς αφού εντόπισε τους πρόσφυγες- μετανάστες τους μετέφερε, έναντι αμοιβής, με Δ.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, σε περιοχή κοντά στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στη Χίο.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, που βρέθηκαν πάνω στον 49χρονο, καθώς και το Δ.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε και σε βάρος των 9 προσφύγων- μεταναστών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος