Χίος: Συγκέντρωση φοιτητών- φορέων κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

«Και από τη Χίο δίνουμε τον αγώνα μας, λέμε ένα μεγάλο “ΟΧΙ” στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, που έρχονται να κάνουν τα πτυχία μας χωρίς αξία», δήλωσαν οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μιχάλειο κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχοντας στείλει αντιπροσωπεία στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, στο πλευρό τους είχαν και καθηγητές.

«Αυτό που θέλουμε μέσα από την κοινοποίηση των φοιτητών και των καθηγητών είναι να αφυπνίσουμε και την τοπική κοινωνία ότι οι εξελίξεις είναι μπροστά μας και θα πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους», δήλωσε η Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ)- αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναστασία Κωνσταντέλλου, τονίζοντας ότι «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως περιφερειακό και ακριτικό Πανεπιστήμιο είναι αυτό που θα πληγεί περισσότερο.
«Εμείς «υποδεχόμαστε» την ψήφιση του νόμου με ανοικτά Πανεπιστήμια, ανοιχτές τις πόρτες και στην τοπική κοινωνία, σε όλη την κοινωνία, σε όλες τις επιχειρήσεις. Ενδεικτικά σήμερα διοργανώνουμε ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους φοιτητές μας και στο διοικητικό προσωπικό σε ένα θέμα αιχμής. Πρόκειται για σεμινάριο σε συνεργασία με την IBM HELLAS και αφορά τη χρήση της Ανάλυσης Δεδομένων στις σύγχρονες επιχειρήσεις (Παρασκευή 8/3, ώρα έναρξης: 5.00 μ.μ., Σάββατο 9/3, ώρα έναρξης: 9:30 π.μ.).
«Σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, με την τοπική κοινωνία, είμαστε εδώ αναπτυσσόμαστε, θέλουμε τη συμπαράσταση και την υποστήριξή σας και θα π[ρέπει να πάμε όλοι μαζί», σημείωσε.

Πάντως το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣ) τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου όσο και στο Δήμο Χίου κατά του νομοσχεδίου, δεν πέρασε. Ο Γιώργος Αμπαζής περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣ σημείωσε την πίστη τους στο δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου τη ΑΔΕΔΥ, το Σύλλογο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σύλλογο Γυναικών Χίου και άλλους φορείς.
Ακολούθησε πορεία, παρά τον άστατο καιρό και το ψιλόβροχο, μέχρι την πλατεία Βουνακίου στην πόλη της Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος