Χίος: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για Τουρκία- Συρία

Κύμα αλληλεγγύης για τον τουρκικό και συριακό λαό που δοκιμάζονται σκληρά από τους καταστροφικούς σεισμούς και τους μετασεισμούς, με κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από Δήμο Χίου, Ιερά Μητρόπολη Χίου, Οινουσσών και Ψαρών και συνδικαλιστικά σωματεία.

Ο Δήμος Χίου άρχισε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με το Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αυτή για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ετσι θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η συγκέντρωση ειδών όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα οποία μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου θα αποσταλούν προς τις δύο αυτές χώρες.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται:
• στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου (οδός Φλοίσκου 7, Ευαγγελίστρια, τηλ. επικοινωνίας: 22713-51750),
•  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χίου (οδός Νικολάου Ζορμπά- Περιφερειακός Καστρομηνά, τηλ. επικοινωνίας: 22713-50733) και
• Κεντρικό Δημαρχείο, (οδός Δημοκρατίας 2, τηλ: 22713-50803).

Συγκέντρωση στην Ιματιοθήκη της Αγάπης
“Η Ορθόδοξος Χριστιανική Πίστη διδάσκει τον Τριαδικό Θεό, τον Μόνο Αληθινό Θεό, ο Οποίος “εποίησεν παν γένος ανθρώπων εξ ενός αίματος””, σημειώνει η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών που στο πλαίσιο αυτής της θεολογικής διδασκαλίας, συγκεντρώνει στην “Ιματιοθήκην της Αγάπης” κλινοσκεπάσματα και προσόψια (πετσέτες).
Η Ιματιοθήκη της Αγάπης έχει έδρα την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στην Κλειδού.


Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από ΝΤ ΑΔΕΔΥ και Σωματεία

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης όλα τα Σωματεία της δύναμής του να συμμετέχουν στην οργάνωση και δράση για να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας μετά τον μεγάλο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

«Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του  λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!», σημειώνεται στο κάλεσμα που ήδη ανταποκρίθηκε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Με σημείο παράδοσης των υλικών στο Εργατικό Κέντρο Χίου (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8:00 με 13:30, και το απόγευμα Τρίτη και Πέμπτη 18:00- 19:30) συγκεντρώνονται:

Κουβέρτες
Γάλα σε σκόνη
Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
Απορρυπαντικά ρούχων
Οροί
Γάζες
Χάνζαπλαστ
Είδη ατομικής υγιεινής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος