Αγιασμός στο χώρο του Τελωνείου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 18 Μαΐου, λίγο πριν αρχίσουν οι εργασίες αναβάθμισης, επέκτασης και ανακατασκευής της πύλης εισόδου εξωτερικού του Λιμένα της Χίου,. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου Παντελή Λεγάτο, οι εργασίες στο κτήριο της παλιάς Ιχθυόσκαλας, θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους, κρίθηκε όμως πρέπον να προηγηθεί ο Αγιασμός, που μάλιστα
Στην τελετή που τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας διοικητής ΔΙΚΑΦΚΑ (Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών) του Στρατού Ξηράς (το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου), ο δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, ο δήμαρχος Οινουσσών και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Δανιήλ, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, καθώς και ο ανάδοχος του έργου.
Ο Νότης Μηταράκης, μετά το πέρας του αγιασμού, τόνισε ότι «Το 2021 πήραμε την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο, την αναβάθμιση, την επέκταση και την ανακατασκευή της πύλης εισόδου εξωτερικού του Λιμένα της Χίου, που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου για τις τουριστικές ροές οι οποίες έχουν αυξηθεί πολύ σημαντικά προς το νησί μας.
Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ο Δήμος Χίου ωρίμασαν το έργο, το οποίο εκτελείται σήμερα υπό την εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχαριστώ τον Υποστράτηγο κ. Γκρέτσα που βρίσκεται σήμερα μαζί μας», για να σχολιάσει επίσης ότι στη Χίο, «όλα τα μεγάλα έργα που συζητάμε εδώ και πολλές δεκαετίες ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Σήμερα συμμετείχα με την καρδιά μου στη χαρά της Χίου και διάβασα και την αποστολική προτροπή του Παύλου προς τον Τίτο: να μαθαίνουμε να πρωταγωνιστούμε στα καλά έργα. Εύχομαι να είμαι εδώ και στα εγκαίνια» ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μέλος του ΔΣ και δήμαρχος Οινουσσών κ. Δανιήλ.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.629.216 ευρώ , περιλαμβάνει την πλήρη επισκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων του συνοριακού σημείου διέλευσης, τη δημιουργία σύγχρονων χώρων ελέγχου αφίξεων και αναχωρήσεων, καθώς και την εγκατάσταση προηγμένου εξοπλισμού ασφάλειας και ελέγχου, όπως x-ray, μαγνητικές πύλες και τηλεπικοινωνιακά συστήματα.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου από το παλιό κτήριο της πρώην Ιχθυόσκαλας και τον προσεχή Νοέμβριο θα συνεχιστούν οι εργασίες στο υπάρχον κτήριο του Τελωνείου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα λειτουργεί κανονικά το Τελωνείο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος