Χίος: Πρώτες αποστολές υλικών για σεισμόπληκτους Τουρκίας- Συρίας

Μεγάλη και συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών μετά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Χίου, του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και άλλων φορέων στο νησί για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τούρκους και Σύριους γείτονες.
Μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χίου μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους, “δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα”.


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή, αφού πρώτα τα διάφορα είδη χωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κούτες. Στολίστηκαν με τις σημαίες των λαών και το σύνθημα “Αλληλεγγύη όπλο των λαών”, και ταξίδεψαν για Πειραιά όπου με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, θα φτάσουν στον προορισμό τους.
Στο Εργατικό Κέντρο Χίου θα συνεχιστεί η συγκέντρωση υλικών Δευτέρα με Παρασκευή 08.00-13.30 και Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 18.00-19.30 με τελική ημέρα την Παρασκευή 18/02/2023 και ώρα 13.30.

Χίος: Πρώτες αποστολές υλικών για σεισμόπληκτους Τουρκίας- Συρίας

Αποστολή και από το Ιδρυμα Μαρία Τσάκος
Αποστολή 45 κιβωτίων με ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα οργάνωσε άμεσα το Kοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος «Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» ανταποκρινόμενο, «στην ανάγκη ανθρωπιστικής συμπαράστασης και βοήθειας, στον βαθιά δοκιμασθέντα και χειμαζόμενο, από τον καταστρεπτικό σεισμό της 6ης Φεβρουάριου, λαό της γειτονικής Τουρκίας».

Μέσω της ιματιοθήκης που λειτουργεί στις κεντρικές του εγκαταστάσεις το Ιδρυμα στη Χίο, έγινε δυνατή η άμεση οργάνωση και αποστολή της βοήθειας, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά και ενήλικους και μάλιστα με το πλοίο της γραμμής που συνδέει τη Χίο με τον Τσεσμέ.
Εχει ήδη ξεκινήσει επίσης η συλλογή τροφίμων και φαρμάκων με στόχο την προώθησή τους στην Τουρκία τις προσέχεις ημέρες (συγκέντρωση στα γραφεία του Ιδρύματος στην διεύθυνση, Μιχαήλ Λιβανού 51 στη Χίο, τηλέφωνο 22710.81970).

Χίος: Πρώτες αποστολές υλικών για σεισμόπληκτους Τουρκίας- Συρίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος