Χίος: Προσοχή στον πρωϊνό παγετό

Τα προβλήματα του παγετού είχαν να αντιμετωπίσουν την Τρίτη τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας τόσο του Δήμου Χίου όσο και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Με τις χιονοπτώσεις να είναι αραιές, το οδικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό στην κεντρική και βόρεια Χίο. Όπως επισήμανε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου Γιάννης Κουντουριάδης, υπάρχουν και αναμένονται και την Τετάρτη το πρωί, σημεία στο οδικό δίκτυο είτε στα χωριά της Αμανής, είτε στην Κεντρική Χίο από Καρυές προς Αυγώνυμα και από το 18ο χιλιόμετρο Χίου – Βολισσού που λόγω παγετού πιθανόν να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό των χωριών, την ευθύνη την έχει ο Δήμος που με μηχανήματα ιδιωτών που μισθώθηκαν για το σκοπό αυτό έγινα καθαρισμοί. Παραμένουν όμως τα προβλήματα σε σημεία που δεν μπορούν να πάνε τα μηχανήματα και χρειάζεται η ρίψη αλατιού.
Μεγαλύτερες ανάγκες έχουν τα χωριά της Αμανής αλλά και της δυτικής πλευράς του όρους Πελινναίου, που δέχτηκαν το μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

Ανοικτοί παρέμειναν οι δρόμοι και προς τα ποιμνιοστάσια των 7 βοσκών που δραστηριοποιούνται στην προαναφερόμενη περιοχή της Αμανής- Πελινναίου, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου Παναγιώτης Μανδάλας. Επίσης οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” αντιμετώπισαν επιτυχώς 2 περιστατικά στα χωριά Διευχά και Κατάβαση, όπου χορήγησαν σχετική φαρμακευτική αγωγή. Τη Δευτέρα μετακινήθηκαν χωρίς πρόβλημα 4 νεφροπαθείς συμπολίτες μας από τη Βόρεια Χίο στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Ενώ ακόμα 4 άτομα αν και είχαν να κάνουν θεραπεία το πρωί της Τρίτης μετακινήθηκαν από την προηγουμένη για να αποφύγουν τυχόν προβλήματα με τον πρωινό παγετό.
https://youtu.be/ETmX9f-vdE4

Χίος: Προσοχή στον πρωϊνό παγετό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος